Uoči praznika

Položeni su vijenci na Gradskom groblju, u utorak obilježavamo Dan antifašističke borbe

Objavljeno: 20.06.2020. 13:51

Zadnja izmjena: 20.06.2020. 13:57

Uoči Dana antifašističke borbe 22. lipnja, kada je osnovan Prvi sisački partizanski odred, položeni su vijenci na Gradskom groblju u Varaždinu.

Vijence su položili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije, Policijske uprave varaždinske te član HVIDRA-e Dragutin Špac u ime Varaždinske županije vijenac kod Spomen kosturnice.

Župan Čačić je pozvavši prisutne na minutu šutnje istaknuo kako je u Hrvatskoj u lipnju 1941. osnovana jedna od prvih antifašističkih postrojbi u okupiranoj Europi

-Antifašisti su bili svi oni koji su se suprotstavili zločinu u to vrijeme-rekao je te dodao kako te činjenice ne treba poistovjetiti sa stranačkim bojama. Antifašizam je civilizacijski stav i ja s ponosom mogu reći da sam antifašist – zaključio je župan. Da je antifašizam društvu važan, istaknula je zamjenica - Važan nam je taj dan, živimo po nekim vrijednostima i temeljima Europske unije, a antifašizam je jedan od tih temelja, kazala je Malenica.

Prisutnima se obratio i Marijan Ciglar iz Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.

 

Komentari