državno prvenstvo

Foto - Župan Stričak čestitao ženskoj futsal ekipi Prve gimnazije na povijesnom uspjehu

Objavljeno: 09.05.2022. 19:35

Zadnja izmjena: 09.05.2022. 19:55

Ženska futsal ekipa Prve gimnazije Varaždin prvi puta se plasirala na Državno prvenstvo na kojem je ostvarila povijesni uspjeh - ekipa Školskog sportskog društva Srednjoškolac na natjecanju je osvojila odlično drugo mjesto.

Članice futsal ekipe i njihovog voditelja Gorana Lekića primio je danas u Županijskoj palači župan Anđelko Stričak zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom. Kapetanica Lucija Mišak predstavila je ekipu te iznijela dojmove s Državnog prvenstva održanog u Poreču.

Do Državnog prvenstva djevojke su prolazile kroz dva turnira Županijskog prvenstva. Na poluzavršnici Županijskog prvenstva, koju je organizirao Školski sportski savez Varaždinske županije, djevojke su u skupini savladale Gospodarsku, Medicinsku te Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku školu te time ostvarile plasman na završnicu Županijskog prvenstva. Na tom turniru ostvarile su još dvije pobjede nad Drugom gimnazijom Varaždin te Gospodarskom školom i time neporažene osigurale plasman na Državno prvenstvo.

Državno prvenstvo u Poreču

Državno prvenstvo je održano u Poreču, a predstavnice Varaždinske županije, osvojile su konačno drugo mjesto. Redom su pobjeđivale: u skupini Sisak i Rijeku, u četvrtfinalu Trogir te u polufinalu Sportsku gimnaziju Zagreb i samim time se bez ijednog poraza plasirale u finale turnira. U finalu su od njih bile bolje učenice iz Ekonomske i upravne škole Split.

Osvajačice srebrne medalje su: Lucija Mišak, Rajna Erjavec, Viktorija Pintarić, Klara Stankus, Nika Megloba, Barbara Kelava, Magdalena Tot, Dora Kuzmić, Leonarda Dubovečak i Ana Cikač.

Komentari