nezapamćena tragedija

Župan Stričak: Žurnim službama hvala na promtnoj reakciji, te što su i dalje na raspolaganju

Župan je podsjetio da se odmah ujutro aktivirao krizni stožer te da je u akciji sudjelovalo 16 timova hitne pomoći, od čega 11 iz Varaždinske županije, a tri iz Međimurske županije i dva tima iz Zagrebačke županije...
Objavljeno: 06.08.2022. 19:23

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 21:01

Foto: Damir Ivančić

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak izrazio je sućut obiteljima nastradalih, Konzulu i Atašeu Poljske, koji se trenutno nalaze u OB Varaždin, a također i cijelom poljskom narodu.

Župan je podsjetio da se odmah ujutro aktivirao krizni stožer te da je u akciji sudjelovalo 16 timova hitne pomoći, od čega 11 iz Varaždinske županije, a tri iz Međimurske županije i dva tima iz Zagrebačke županije. Od vatrogasaca Javna vatrogasna postrojba s tri vozila i deset ljudi, te pet DVD-a i to Varaždinske Toplice, Breznički Hum, Ščepanje, Radešić, Novi Marof s ukupno 66 ljudi i 17 vozila. U akciju je bilo uključeno i 15 službenika PU varaždinske, koji su osiguravali mjesto nezgode, a također i potom odradili očevid. U sve je bilo uključeno i 17 djelatnika HAC-a, Crveni križ koji je dao psihološku pomoć kako unesrećenima tako i svima pripadnicima žurnih službi koji su sudjelovali u spašavanju.

'Na visini zadatka i promtno'

- Na našem području je Konzul i Ataše iz Poljske s kojim surađujemo i njihovi policajci koji su sudjelovali u razmjeni policajaca u turističkoj sezoni. Zahvalio bi i svim našim žurnim službama da su reagirale promtno i da su bili na visini zadatka. U kontaktu sam i s premijerom od ranih jutarnjih sati, potpredsjednika Vlade Davorom Božinovićem, ministrom zdravstva Vilija Beroša, ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Maje Grbe Bujević, te glavnog ravnatelja policije. Svi su bili angažirani  i svi su odradili i dali maksimum od sebe da se pomogne unesrećenim ljudima. Varaždinska županija, sve naše službe i dalje su na raspolaganju i pomoć, dodao je župan Stričak.

Dvoje kritično

Ravnatelj OB Damir Poljak izvjestio je da se u proteklih nekoliko sati promijenilo to da se dvoje pacijenata nalazi u kritičnom stanju, u jedinici intenzivnog liječenja. Ukupno je 11 unesrećenih na liječenju u OB Varaždin.

Komentari