povodom blagdana

Iz fonda plaće župana Čačića povodom Božića darivano 95 udomiteljskih obitelji

Varaždinska županija

Objavljeno: 17.12.2020. 12:57

Zadnja izmjena: 17.12.2020. 13:28

Centar za socijalnu skrb Varaždin posjetili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i saborska zastupnica Natalija Martinčević te su tom prigodom ravnateljici Centra Jasenki Franjčec za udomiteljske obitelji uručili pakete domaćih namirnica u kojima se nalaze  heljdina kaša, kiselo zelje, jaja, mlinci, sok, med, naranče i krumpir, dok će oni najmlađi dobiti slatke poklon pakete.

Tako će ukupno 95 udomiteljskih obitelji te 209 djece s područja naše Županije biti darivano te će im Božićni i novogodišnji blagdani zasigurno biti ljepši i veseliji. Župan Radimir Čačić naglasio je važnost darivanja i pomaganja u ovo blagdansko doba koje ćemo obilježiti u drugačijim okolnostima nego prethodnih godina.

"Nije zabranjeno darivati!"

- Moram istaknuti kako smo početkom ovog mandata po prvi puta pokrenuli darivanje djece iz udomiteljskih obitelji. Djeca iz udomiteljskih obitelji darivana su povodom božićnih i uskrsnih blagdana, a znali smo i organizirati prigodna druženja te priredbe za djecu. Nažalost, ove godine nije moguće organizirati druženja i okupljanja, ali zato nije zabranjeno darivati. Ovaj program pomoći se financira iz mojeg osobnog fonda jer kao što je poznato ja sam jedini župan u Hrvatskoj koji se u cijelom mandatu odrekao plaće pa smo tako već i prethodne tri godine darivali djecu za Uskrs i Božić, a posebno mi je drago da smo pomogli u uređenju kuće sestara Majhen – rekao je župan te svim udomiteljima te djeci zaželio mirne i ugodne blagdane.

Zahvalivši se na posjeti ravnateljica Centra Jasenka Franjčec je naglasila kako je Varaždinska županija svjetli primjer vođenja brige i pružanja pomoći onima kojima je to potrebno.

Komentari