javni poziv

Županija raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2020. godinu

Danas je u Varaždinskoj županiji predstavljeni Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2020. godinu. Ove godine vrijednost Javnog poziva iznosi 900 tisuća kuna i trajati će trideset dana odnosno zaključno do 10.lipnja ove godine.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2020. 12:02

Zadnja izmjena: 11.05.2020. 12:02

Danas je u Varaždinskoj županiji predstavljeni Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2020. godinu. Ove godine vrijednost Javnog poziva iznosi 900 tisuća kuna i trajati će trideset dana odnosno zaključno do 10.lipnja ove godine.

Na web stranicama Varaždinske županije objavljeni su svi kriteriji i uvjeti natječaja, a podnesene prijave razmatrat će Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu i utvrditi ispunjavaju li formalne uvjete iz ovog Javnog poziva. Prošle godine je iznos Javnog poziva iznosio milijun kuna, na poziv je stiglo 88 prijava, a 58 prijava je u potpunosti zadovoljilo kriterije i ostvarilo pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 6.000 do 27.000 kuna, ovisno o traženim sredstvima i prikupljenim bodovima. Kako je istaknula predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, zahvaljujući tim sredstvima, broj kreveta u privatnom smještaju veći je za 150 novih kreveta što čini čak 15 % od ukupnog broja ležajeva u našoj Županiji.

- Posebno mi je drago da su se na prošlogodišnji  poziv prijavila i tri projekta opremanja i izgradnje prezentacijskih centara (heljda, vino i bučino ulje) koji će nakon realizacije biti prvi takvi u Županiji - rekla je Martinčević naglasivši kako je cilj Javnog poziva povećanje smještajnih kapaciteta.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović rekao je kako je osim povećanja broja noćenja cilj i unaprijediti turističku kvalitetu usluge i sadržaja turističkog proizvoda. -Županija će sufinancirati do maksimalno 50 % ukupnih prihvatljivih troškova, pri čemu minimalno sufinanciranje iznosi 5.000,00 kuna, dok je maksimalan iznos do 30.000,00 kuna, s time da će maksimalni iznos ovisiti o broju primljenih prijava i ostvarenom broju bodova prijave. Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti subjekti gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, fizičke osobe registrirane za turističku djelatnost  i fizičke te pravne osobe koje tek ostvaruju uvjete za početak obavljanja turističke djelatnosti.

 

 

 

Komentari