veliki sajam u londonu

Županije sjeverozapadne Hrvatske uspješno predstavljene na međunarodnom sajmu u Londonu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2019. 11:56

Zadnja izmjena: 29.11.2019. 11:57

U Londonu je 27. i 28. studenoga održan međunarodni gospodarski sajam "Going Global Live", jedan od najvažnijih događaja za predstavljanje mogućnosti poslovanja i investiranja na europskom tržištu.

Na sajmu je svoje investicijske potencijale i turističku ponudu predstavilo pet županija sjeverozapadne Hrvatske: Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija, a s potencijalnim investitorima, poduzetnicima i posjetiteljima razgovarali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić zajedno sa svojim kolegama.

Osim izlaganja promotivnih i informativnih materijala u hrvatskom paviljonu, županije sjeverozapadne Hrvatske predstavile su se i kroz tri tematske prezentacije, i to o mogućnostima ulaganja i otvaranja poduzeća, prehrambenoj industriji s naglaskom na zaštićene autohtone lokalne proizvode te turističkim potencijalima ovog dijela kontinentalne Hrvatske. 

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo organizacijom zajedničkog predstavljanja. - Iako dijelimo brojne sličnosti, svaka županija u ovom našem mikro-kozmosu ima svoje specifičnosti za koje, naravno, želi da budu prepoznate, no u globalnim uvjetima, karta za uspjeh je otvorenost za suradnju. Ono što se uvijek iznimno cijeni i ukazuje na poslovnost je zajednički nastup s drugima, u ovom slučaju naših pet županija. Sjever Hrvatske ponovo je pokazao da zna što želi i zna kako to postići, a posebno je važno da prepoznajemo da upravo zajedničkim pristupom u predstavljanju na vanjskim, velikim tržištima možemo biti uočeni i prepoznati. Susret na ovom sajmu bio je ujedno i prilika da definiramo buduće zajedničke događaje, a jedna od konkretnih aktivnosti bit će predstavljanje potencijala zdravstvenog turizma u našem dijelu Hrvatske sljedeće godine u Veleposlanstvu RH u Londonu, na kojem ćemo ciljano razgovarati s potencijalnim budućim partnerima – istaknuo je župan Čačić.

 


 

Komentari