završeni radovi

Na vodotoranj postavljeno petstotinjak novih prozora i još neki manje poznati detalji projekta

Županijska vlast sutra će obići obnovljeni vodotoranj - zgradu s 12 katova u kojoj se nalaze uredi javne uprave, a u čiju je energetsku obnovu uloženo preko 15 milijuna kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.10.2020. 12:43

Zadnja izmjena: 05.10.2020. 13:23

Foto: Luka Šalamun

Županijska vlast sutra će obići obnovljeni vodotoranj - zgradu s 12 katova u kojoj se nalaze uredi javne uprave, a u čiju je energetsku obnovu uloženo preko 15 milijuna kuna.

Ovo su četiri najvažnije stvari o projektu o kojem se govorilo godinama:

1. KOŠTAO JE 15,1 MILIJUN KUNA

Ukupna vrijednost projekta nakon provedenih postupaka javne nabave iznosi 15,1 milijun kuna. Bespovratna EU sredstva iznose 6.4 milijuna kuna, a sufinanciranje Varaždinske županije nakon postupaka javne nabave iznosi 8.7 milijuna kuna od čega je 4.26 milijuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata.

2. POSTAVLJENO 500 NOVIH PROZORA

Vodotoranj je dobio novu ventiliranu fasadu, a zgrada će biti u potpunosti izolirana. Na objektu visokom 41 metar postavilo se 500-tinjak novih prozora, uveli su se novi sustavi napajanja, dopunio se klimatizacijski sustav, postavili su se  ventilokonvektori i novi sustav rasvjete s oko 400 rasvjetnih tijela.

3. DOSTUPNOST ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Postavljena će biti i podizna platforma kojom će se osobama s invaliditetom osigurati pristupačnost prizemlju i dizalima. 

4. UKLANJANJE ANTENA

Prema najavama, sve antene trebale bi biti uklonjene do kraja 2021. godine

Inače, vodotoranj je izgrađen 1965.godine u gradskoj jezgri, a ta pozicija je odabrana jer je bila potreban vodosprema za tada novi gradski vodovod. Izgrađena je uredska zgrada s 12 katova, a na zadnja dva kata su bazeni za vodospremu koji više nisu u upotrebi. 

 

Komentari