simbolička posjeta

Županijski dužnosnici posjetili granični prijelaz Dubrava Križovljanska

Objavljeno: 01.01.2022. 09:47

Zadnja izmjena: 01.01.2022. 09:47

Župan Anđelko Stričak, zamjenica Silvija Zagorec, saborske zastupnice Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i županijska vijećnica Sandra Županić obišli su u ponoć međunarodni cestovni granični prijelaz Dubrava Križovljanska.

Tamo ih je dočekao načelnik Postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić koji ih je upoznao s radom granične policije te im je pritom zahvalio  na dolasku i podršci.

Župan Stričak je rekao kako je ova posjeta simbolička te da osim što se Hrvatska priprema da u skorije vrijeme uđe u Schengenski prostor, ljudima koji čuvaju našu granicu i u Novogodišnjoj noći treba reći veliko hvala.

- Dok velika većina naših sugrađana u slavljeničkom raspoloženju ispraća staru i dočekuje novu godinu, dio naših sugrađana je na radnom mjestu. Radi se o policajcima, vatrogascima, zaposlenicima naših bolnica, Zavoda za hitnu, odnosno svi oni koji brinu o našoj sigurnosti. Stoga smo ove godine željeli  dočekati Novu godinu s djelatnicima granične policije PU varaždinske koji čuvaju ovaj međunarodni granični prijelaz i poželjeti im puno zdravlja i sreće u radu - rekao je župan.

Komentari