Ana Kraš: Traper i slojevito za početak jeseni

Objavljeno: 31.08.2014. 10:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ana Kraš

Izvor: galerija-images/Ana Kras - traper

Već dugo se baš i ne zna koje je točno godišnje doba.

U skladu s time proizvođači proizvode, a isto tako kupci kupuju. Većini nije baš jasno što kupiti i odjenuti, a ja osobno mislim da bi odgovor bio - traper i slojevito.

Traper je tkanina za sva godišnja doba. Kad se iskombinira s pamučnim majama, to je super i svima nama ugodno, što je i najvažnije... kad je vrijeme tako čudno. Traper je prvo bio radnički čvrsto platno, dok danas postoje razne vrste trapera.

Neki kažu da je uvijek u modi, dok se modni dizajderi ipak ne bi složili. U 80-ima je život bez traperica bio nezamisliv, u 90-ima su ga obojali u razne boje (čak i žutu), a u ovim "00-tima" ga baš i nije bilo. Nekako su ga tajice istisnule - valjda je trebalo proći onih 20 godina o kojima sam prije pisala kao o pravilu da se vrati u modu - otprilike je tako i bilo.

Traper je opet već više godina "in". Vrsta trapera ovisi o ukusu, kao i to je li "zdrapan" ili ne. Moram priznati da sam svog sina poslala u vrtić sa zdrapanim trapericama, jer mi je malo dosadilo krpati i kupovati svaka dva tjedna hlače. Malo su ga tete i djeca čudno gledali, ali on je uskoro htio nositi samo te (do pojave zelenih hlača u njegovom životu).

Traper je tkanina koja je nosiva i kad se iskombinira s elastinom, bilo u samoj tkanini ili na odjevnom predmetu - dobitna kombinacija za ovo čudno vrijeme.

{gallery}Ana Kras - traper{/gallery}

Komentari