Angelina i Depp "Turistom" ispunili snove, redatelj nije

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 14.01.2011. 09:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Angelina Jolie željela je glumiti s Johnnyjem Deppom, a Johnny Depp je želio snimiti film u Veneciji. Tako je nastala najnovija hollywoodska zvjezdana atrakcija “Turist”. Ambicije glumačkog para nisu bile baš izrazito umjetničke, ali su bile realne i savršeno su ostvarene.

No,  film“Turist” je nastao i tako što je Florian Henckel von Donnersmarck, cijenjeni njemački redatelj filma “Život drugih” (2006.) (dobitnik Oscara), vrlo brzo odustao od toga da bude među prvima u selu prihvaćenih artredatelja i potrčao postati jedan u gradu hollywoodskih igrača. E , njegova se ambicija nije ostvarila. Formalno možda jest, dogurao je do visokobudžetnog filma s dvije megazvijezde, ali kritike su slabe, a zarada filma tek solidna (manja od očekivane za ovakvu kombinaciju) da bi popravila cjelokupni dojam.

Priča o višestrukim igrama multimilijunskog lopova i njegovoj ljubavnici koji zakazuju tajni sastanak u Veneciji, a pritom policiju i opasnog vlasnika opljačkanih milijuna navode na lažni trag žrtvovanjem slučajnog turista, na početku i ima nekog stila. Međutim, kada se uz elemente romantičnog špijunskog filma počnu uvoditi elementi komedije, sve počne pucati po šavovima, odnosno kao da se počne izmjenjivati nekoliko filmova koji frankenštajnovski križaju Hitchcockov “Sjever-sjeverozapad” s Pinkom Pantherom. Angelina i Depp imaju šarm, čak ga na određeni način ima i “glupavost” zapleta, ali šteta što ona nije bila ciljana nego je plod redateljske nespretnosti.


Agencija VLM



Komentari