Animirani filmovi "Dragon Ball" i "Persepolis" u kinu Galerija

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.03.2013. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na rasporedu varaždinskog kina Galerija u nedjelju, 24. ožujka naći će se dva animirana filma – "Dragon Ball" za djecu, a "Persepolis" za odrasle.

Suradnja Filmsko-kreativnog studija VANIMA s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj omogućuje besplatnu projekciju animiranog filma "Dragon Ball Z: The return of Cooler", s početkom u 15 sati.

Šesti po redu film Dragon Ball Z serije filmova prati Gokua u odrasloj dobi. Cooler kojeg je Goku prethodno bio porazio, vraća se jači nego prije. Preživio je njihovu borbu teško ranjen nakon čega se stopio s velikom metalnom zvijezdom. Ona ga je oživjela, a Cooler je tad preuzeo kontrolu nad njome i napao New Namek planet. Novi čuvar Zemlje Dende poziva u pomoć Gokua...

Filmom "Persepolis", koji će se prikazati u 18 sati, završava ciklus filmova "Žene u muslimanskom svijetu".

Autobiografski animirani film "Persepolis" govori o odrastanju crtačice Marjane Satrapi u Iranu,  po završetku Islamske revolucije, i na Zapadu - diktatura i emigracija, pobuna i rock'n'roll. 

Dirljiva i duhovita priča o odrastanju djevojčice u islamističkom Iranu postigla je veliki uspjeh u Europi i svijetu, a rađena je s velikom iskrenošću i poznavanjem teme. 

Film je osvojio nagradu žirija na filmskim festivalima u Cannesu i Rotterdamu, a nominiran je i za Oscara te Europsku filmsku nagradu. Pohod ovog filma po festivalima nisu omeli ni pritisci iranskog režima.

Cijena ulaznice je 10 kuna.

Komentari