u katedrali

Ansambl Lado ove godine nastavio tradiciju održavanja Božićnog koncerta

Objavljeno: 22.12.2021. 09:33

Zadnja izmjena: 22.12.2021. 09:33

Ove je godine ponovno nastavljena tradicija održavanja Božićnog koncerta Ansambla narodnih pjesama i plesova Lado u varaždinskoj Katedrali.

Koncert pod nazivom "Srična noć je prispila" objedinio je svima dobro poznate hrvatske božićne pjesme, ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i naslova koji pripadaju starinskom sloju hrvatske tradicijske i crkvene pučke glazbene prakse. Spojili su tako u Ladu na blagdanskom koncertu i Hrvatsko zagorje, Turopolje, Slavoniju, Baranju, Međimurje, Dalmaciju i Gradišće u Austriji. Kako je rekao umjetnički voditelj Ansambla Krunoslav Šokac, posebnu pažnju posvećuju raznolikosti i bogatstvu hrvatskih božićnih popijevaka, stoga je ove godine sastavljen šarolik program s presjekom hrvatske glazbene baštine.

- Ponosni smo na četvrt stoljeća tradicije koncerta Lada u predbožićno vrijeme u Varaždinu, na Ansambl koji već desetljećima predstavlja Hrvatsku širom svijeta. Stigli su i gosti iz Austrije na koncert te nastavljamo tradiciju bez obzira na pandemijska vremena. Drago nam je da smo uspjeli u ovom mjesecu uspjeli realizirati niz koncerata u gradu od klasike, jazza pa do tradicijskih napjeva. Vjerujemo da će iduća godina biti bolja što se tiče epidemiološke situacije i da ćemo uspjeti ljubiteljima glazbe ponuditi čitav niz raznovrsnih koncerata domaćih i stranih glazbenika u našem gradu - rekao je Raymond Rojnik, organizator koncerta.

Komentari