Apostoli mira iz Mađareva među 10 izvođača na Marija festu

Objavljeno: 20.08.2014. 08:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Ovogodišnji festival duhovne glazbe Marija fest 2014., bit će održan  11. i 12. listopada, u Molvama, podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske. Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

Na festivalskoj večeri u nedjelju, 12. listopada, nastupit će deset izvođača koje su odabrali organizatori - Čedo Antolić i zbor Hrid, Apostoli mira iz Mađareva, VIS Izidor, VS Matheus, Mihovil, VIS Proroci, Otkrivenje, Ana Marija Šarić, Zbor mladih „Belafuža“, te Ljubo Vuković i ŽVS Sveti Marko.

Na Marija festu izvest će se 20 skladbi, a već petu godinu zaredom, dan uoči samog festivala,  organizira se za sve sudionike Festivala glazbeno-duhovni kamp.

Svetu misu u nedjelju 12. listopada predslavit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a uvodnu skladbu na festivalu izvest će Zbor mladih varaždinske biskupije koji će zajedno sa svim izvođačima i animirati pjevanje na svetoj misi.

Organizatori festivala su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, galerija hrvatske sakralne umjetnosti  „Laudato“ i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Molve.

Komentari