I bebe postaju aktivni sudionici Špancirfesta

Objavljeno: 17.08.2011. 08:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U sklopu Kreativfesta, na ovogodišnjem Špancirfestu bit će održan prvi hrvatski „happening za bebače“ Baja Buf.

Varaždinski Špancirfest uistinu postaje festival za sve generacije u kojem mogu sudjelovati ljudi svih dobi, pa čak i bebe!

Naime, ove će godine u sklopu Špancirfesta biti održan i "Baja Buf" namijenjen bebama od 12 do 20 mjeseci starosti koje će sa svojim roditeljima moći aktivno sudjelovati u igri i plesu sa profesionalnim plesačima i glumcima.

Začetnici ideje ovog projekta su profesionalni plesači, inače supružnici, Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald, a inspiraciju su pronašli u svom sinu Jaši.

- Jaša nam je glavna inspiracija u ovom projektu. Kako smo suprug i ja profesionalni plesači i glumci, bilo nam je jako zanimljivo kako se naš sin razvija motorički. Interesiralo nas je što mi možemo naučiti od njega. U ovoj dobi djeca su fizički i socijalno neiskvarena, tijela su im savršena i pokušali smo naći način na koji s njima možemo uspostaviti neverbalnu komunikaciju - pojašnjava Sanja.

Djeca su u ovoj priči glavni akteri i o njima ovisi na koji će način igra funkcionirati. Oni su ravnopravni partneri izvođačima koji ih oponašaju i uče od njih. Neka djeca kreću odmah, dok nekima treba malo duže. U prosjeku, igra traje oko četrdesetak minuta.

Osim idejnih začetnika i njihovih izvođača, u projektu sudjeluju i dječji vrtići u gradu, a roditelji djece već sad pokazuju velik interes.

Ovaj „happening za bebače“ održavat će se svakog dana za vrijeme trajanja Špancirfesta u 10 i 17 sati, u posebno uređenoj igraonici koja će se nalaziti u dječjem parku, iza zgrade Fakulteta organizacije i informatike.

S obzirom na to da je broj beba koje mogu sudjelovati u bajbufiranju ograničen, poželjno je da roditelji što prije dođu u Turističku zajednicu i rezerviraju termin za svoju djecu.

Komentari