CineStar poklanja ulaznice za U zemlji krvi i meda Angeline Jolie

Objavljeno: 15.02.2012. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Nakon već svima poznate CineStar srijede, od četvrtka kreće novi raspored u CineStaru Varaždin. A glavna vijest ovaj tjedan glasi da Angelina Jolie dolazi u Varaždin...

Naravno, samo na filmskom plakatu, za njezin film U zemlji krvi i meda, a CineStar i eVaraždin vas ponovno nagrađuju s 3*2 ulaznice za ovaj film.

Sve što trebate je poslati nam e-mail na [email protected], a u mejlu navedite ime barem jednog glumca koji se pojavljuje u nekoj od naslovnih uloga?

Po 2 ulaznice osvajaju:

>> Helena Vidović

>> Verica Vrbanec

>> Robert Marković

Ulaznice se mogu realizirati od četvrtka, 16. veljače do srijede 22. veljače, a podižu se na blagajni kina CineStar.

"Željela sam snimiti film koji bi na umjetnički način izrazio moje nezadovoljstvo time što međunarodna zajednica nije uspjela pravovremeno i učinkovito intervenirati u sukobu. Također sam željela istražiti i shvatiti rat u Bosni, kao i šire teme kao što su žene u sukobu, seksualno nasilje, odgovornost za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti te izazove pomirenja." S ovim je mislima Jolie počela pisati ono što je preraslo u scenarij za film U zemlji krvi i meda kojega je zatim sama i režirala.

Film U zemlji krvi i meda donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović) koji pripadaju različitim stranama u brutalnom etničkom sukobu. Policajac Danijel je bosanski Srbin, a umjetnica Ajla je bosanska Muslimanka. Prije rata su bili zajedno, ali njihova se veza mijenja s rastom nasilja u zemlji.

Mjesecima kasnije Danijel se bori pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija). S Ajlom se suočava kad ju vojnici pod njegovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Film U zemlji krvi i meda donosi nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat nameće pojedincima kao i posljedice manjka političke volje za interveniranjem u društvu pogođenom sukobom.

Komentari