bogat program

Danas počinje Advent u Varaždinu, evo što donose prvi dani manifestacije

Advent u Varaždinu održava se na osam lokacija u povijesnoj jezgri, a srce adventske zabave bit će Korzo i Trg Miljenka Stančića, na kojima će se vikendima svirati...
Objavljeno: 25.11.2022. 10:17

Zadnja izmjena: 25.11.2022. 10:21

Čarolija koja Varaždin tijekom Adventa pretvara u bajkovito mjesto prepuno topline, veselja, užitaka i romantike, bit će prisutna na svakom koraku, a možete ju u potpunosti iskusiti već prvog adventskog vikenda.

Varaždin će danas obasjati tisuće lampica koje će od njegovih ionako prelijepih vizura stvoriti pravu adventsku bajku. Subotnju večer dodatno će osvijetliti i prva adventska svijeća koja će se, već tradicionalno, uz nastup zbora "Via", upaliti pred varaždinskom katedralom u 18:30 sati.

Advent u Varaždinu održava se na osam lokacija u povijesnoj jezgri, a srce adventske zabave bit će Korzo i Trg Miljenka Stančića, na kojima će se vikendima svirati. Središnji koncertni program bit će organiziran na Korzu, a danas tamo nastupaju predivni glasovi Code te sutra sjajni Queen Real Tribute, koji nakon ogromnih svjetskih pozornica stižu u Varaždin stvoriti sjajnu "kraljevsku" atmosferu prve adventske subote 26. studenog u 19 sati.
Svirat će se, naravno, i na Stančiću. Tamo će danas u 18 sati ljude rasplesati izvrsni Scifidelithy orchestra, a u nedjelju u isto vrijeme, Boje Indiga.

Zabava na ledu

Kapucinski trg bit će mjesto zabave na ledu. Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala. Klizalište bit će otvoreno svakog dana, a vrtoglavi ledeni tobogan pružat će svakodnevnu adrenalinsku zabavu.

Varaždin je u adventsko doba prepun čarolije, a njezino žarište je bajkovita Kuća Djeda Mraza u Gajevoj ulici, na broju 10. Tamo  će od 7. prosinca ponovno stanovati pravi Djed Mraz, a čarolije će biti i samo nekoliko koraka dalje, na varaždinskom Korzu gdje će mali i malo veći posjetitelji moći uživati u predivnom, nostalgičnom i magičnom karuselu.

Komentari