večeri lunjskih maslinika

DAVOR BOBIĆ NE ODMARA: U blizini Zrća pokrenuo manifestaciju na koju dovodi Varaždince

Bobić je pozitivno iznenađen iznimno velikom posjetom ove godine, posebno Varaždinaca koji su došli iz svih obližnjih mjesta na Jadranu. On pak nije propustio ni ovu priliku da tamošnjoj publici predstavi svoje sugrađane. Na lunjskom amfiteatru tako je  ove godine nastupio je Kerekesh Teatar, Zsa Zsa, te Camerata Garestin iz Varaždina...
Objavljeno: 29.07.2019. 10:56

Zadnja izmjena: 29.07.2019. 12:45

Najzaposleniji hrvatski skladatelj i ravnatelj Varaždinskih Baroknih večeri Davor Bobić već poslovično ne miruje...

Dok se „odmara“ u mjestu Lun na Otoku Pagu „usput“ je odradio još jednu kulturnu manifestaciju od 10 dana trajanja – 2. Ljetne večeri Lunjskih maslinika. Riječ je o kulturnoj manifestaciji koja se održala drugu godinu zaredom, a uključuje široki spektar kulturnih događanja:

„To je miks drame, jazza, ove godine uveli smo i pop glazbu, a prošle godine bile su klape, ciganska i tamburaška glazba. Iako je oslonac klasična muzika, za svakoga se može naći ponešto“, kaže Bobić koji je manifestaciju pokrenuo na nagovor mještana Luna u kojemu obitelj Bobić ljetuje već gotovo 40 godina.

Bobić je pozitivno iznenađen iznimno velikom posjetom ove godine, posebno Varaždinaca koji su došli iz svih obližnjih mjesta na Jadranu. On pak nije propustio ni ovu priliku da tamošnjoj publici predstavi svoje sugrađane. Na lunjskom amfiteatru tako je  ove godine nastupio Kerekesh Teatar, Zsa Zsa, te Camerata Garestin iz Varaždina. A njegovu manifestaciju koja polako postaje svojevrsna „protuteža“ drugačijem vidu zabave na obližnjem Zrću, snažno podržavaju Grad Novalja, novaljska turistička zajednica i Ministarstvo kulture.

Komentari