EKSKLUZIVNO: Bivša Miss Varaždina organizira izbor za Miss Varaždinske županije – kakve djevojke se traže?

Objavljeno: 06.11.2015. 14:31

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:52

Foto: Siniša Sović

Nakon dugo vremena održava se izbor za Miss Varaždinske županije. Ratka Marković, bivša “missica” Varaždina te uspješna poslovna žena, nedavno je dobila licencu za organizaciju prestižnog natjecanja za Varaždinsku županiju, a djevojke će moći proći u izboru za Miss Hrvatske i svijeta.

Temeljem spomenute licence, Ratka Marković odabrat će 12 djevojaka koje će na izboru predstavljati Varaždinsku županiju. Iskustva u modnim izborima ima – sa 17 godina, točnije 1992. godine, Ratka je bila miss Varaždina, a predstavljala je i Sjeverozapadnu Hrvatsku za Miss gospođe Sjeverozapadne Hrvatske. Uz to je danas i uspješna poslovna žena te vodi Boutique Bianco Nero u centru Varaždina.

Kako kaže, nije upoznata s razlozima prestanka održavanja ovog izbora, ali u suradnji s glavnom direkcijom imat će priliku organizirati izbor koji je davno više od izbora ljepote.

Dodala je da izgled nije jedini kriterij, premda se “traže” lijepe crte lica i vitka linija. Casting počinje u drugom mjesecu u Varaždinu te je pozvala sve zainteresirane djevojke da se prijave prema rasporedu koji će se naknadno utvrditi te će se ukupno natjecati 12 djevojaka na finalnom izboru 23. travnja. Uvjet je i dob od 17 i pol do 24 godine.

- Djevojke koje se prijavljuju trebaju imati određene kvalitete poput visine koja nije određena, a minimum je oko 173 centimetara. Prednost je i obrazovanje te znanje jezika, ali i da djevojke budu simpatične i vesele, istaknula je Marković.

Tom smo prilikom upoznali Natašu Slunjski i Gabrielu Hrženjak koje su spremno pozirale pred našim objektivima, a prijavit će se na casting. Gabriela iz Vinice uspješno spaja ljubav prema glazbi i modi te je maturantica u Glazbenoj školi u Varaždinu. Ističe da voli i prati modu od malena, a s obzirom da pjeva, piste i reflektori joj nisu strani. 

- Mlada sam i volim isprobavati nove stvari pa ću se zato i prijaviti, rekla je Gabriela

Nataša radi kao vlasnica trgovine i studira na FOI-u, ali kako kaže, uvijek ima vremena za nošenje revija i snimanja, a snimila je i spot za Nenada Kumrića Charlie-a i pjesmu “Moja si princeza.”

- Drago mi je da ovog puta imam priliku da se prijavim na izbor za Miss, a prijavila sam se na nagovor prijateljica, priznala je lijepa Varaždinka.

Komentari