pročitajte

Evo što donosi koncert 'Tragom Olivera' u Areni Varaždin - detaljne informacije

Objavljeno: 18.09.2023. 15:45

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 15:48

Poštovani,

dopustite nam da Vam najprije ukratko predstavimo naš projekt iveliki ovoljetni koncertni program- unikatni glazbeni projekt "Tragom Olivera"(tvrtke "Moj koncert" iz Zagreba i njezina osnivača i vlasnika, regionalno priznatog glazbenog producenta Damira Osredečkog), a koji Vam s ponosom ovdje prezentiramo.

Za početak Vam donosimo nekoliko osnovnih informacija o projektu "Tragom Olivera"

Naime, legendarni Oliverovi "Dupini" vraćaju se na veliku glazbenu i koncertnu scenu. "Tragom Olivera" ime je projekta koji će vratiti stari sjaj ovoj, svima poznatoj grupi - a koja je desetljećima bila uz legendarnog i svima nam nikad prežaljenog Olivera Dragojevića. Njegovi vjerni "Dupini" i splitski pjevač Petar Dragojevićkoncem ožujka 2022. su u splitskom studiju snimili spot i svoju, novu obradu kultne Oliverove pjesme"Nedostaješ mi ti"- kao najavu projekta i koncertne turneje kroz koju ćemo se,uz podršku i odobrenje obitelji Dragojević, prisjetiti Olivera i njegovih pjesama. 

Damir Osredečki, autor i producent projekta "Tragom Olivera"naglašava da im je "glavni cilj odati počast Oliveru- koji je prije svega bio naš prijatelj, ali iprijatelj svih ljudi koji su pjevali njegove pjesme" - te vratiti ovu legendarnu grupu na glazbenuscenu i koncertnu kartu, ne samo Hrvatske, već i cijele regije i inozemstva -  drugim riječima, svuda gdje se pjevaju i slave Oliverove pjesme:

- Projekt će ići pod naslovom "Tragom Olivera". Želimo očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje nam je Oliver ostavio, i obilježiti petu godišnjicu kako ga nema. Plan je objediniti najljepše Oliverove pjesme i hitove, otkrio nam je Osredečki, te istaknuo:

- U projektu će, dakle, sudjelovati Dupini, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dino Petrić, Cambi, Goran Karani još poneko gostujuće glazbenoiznenađenje - a prije svega glazbenici koji su bili vezani za Olivera i prošli određeni put s legendarnim Olijem. Ova predivna glazbena priča desit će se do kraja godine u Varaždinu, Rijeci i Zadru. Smatramo da Oliverove pjesme ne treba puno obrađivati, jer je on jedinstven i neponovljiv. Stoga, "pjevat ćemo ga" na isti način, onako kako je i on sam pjevao i nastupao diljem domaćih  i svjetskih pozornica, kaže Osredečki.

- No, njegov glas i njega nitko ne može zamijeniti...jer Oliver je sa svojom glazbenom ostavštinom i naslijeđem, smatramo, istinska hrvatska "kulturna baština" i naš svojevrsni, vječni "spomenik kulture"!).Unatoč tome, uvjereni smo da će Oliverovi obožavatelji i štovatelji njegova glazbena lika i djelabiti oduševljeni ovim našim, najljepšim  glazbenim in memoriam programom - pjevajući s nama Oliverove pjesme,i tako mu i oni sa svoje odati vječnu slavu i počast. Našem jednom, jedinom i neponovljivom Oliveru Dragojeviću - najavljuje i obećava autor i glazbeni producent projekta "Tragom Olivera" Damir Osredečki.

S dubokim štovanjem,

Damir Osredečki, glazbeni producent

Komentari