predivan ambijent

Evo tko će sve tijekom Špancirfesta nastupati na pozornici kod Vile Bedeković

Objavljeno: 19.07.2022. 14:08

Zadnja izmjena: 19.07.2022. 14:11

Foto: Arhiva

Do početka Špancirfesta nam je ostalo još točno 30 dana, a organizatori su najavili na čijim će sve koncertima ove godine publika moći uživati u predivnom ambijentu Vile Bedeković.

Već prvog dana Špancirfesta, 19. kolovoza, kod Vile Bedeković bit će spektakularno - Operna gala večer donosi probrane melodije Mozarta, Donizzetija, Verdija, Belinija i drugih u izvedbi fantastičnih glasova solistica i solista.Koncert je osmišljen kao festivalski nastup na otvorenome Hrvatske operne akademije – Varaždin 2022., koja će se održati neposredno prije Špancirfesta pa će ionako raskošni program upotpuniti nekoliko arija koje će izvesti njezini najbolji polaznici.

Jedan od glazbenih trenutaka za pamćenje kod Vile Bedeković bit će spoj mora i kontinenta, glasova i harmonija Dalmacije sa senzualnim zvukovima tamburaša koju će stvoriti Tedi Spalato i Zorica Kondža uz pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra.

Istinski velikan hrvatske glazbene scene, čovjek čiji glas svakoj pjesmi može dati nevjerojatnu slojevitost i dubinu, stari je prijatelj Špancirfesta. Massima smo na festivalu vidjeli u svim izdanjima, na velikim i manjim pozornicama, a ove ćemo ga godine moći doživjeti i u ljepoti predivne Vile Bedeković u intimnijem i ekskluzivnijem izdanju.

Čarolija koja nastaje kad se spoje dva stilski različita izričaja pomiče često stvara iznimno vrijedna djela. Jedna takva suradnja zasigurno je ona između benda Vatra i sevdah zvijezde Bože Vreće koju svi dobro znamo u obliku hita "Rum na usnama". Vatra i Božo Vrećo, svaki zasebno dobri su prijatelji Špancirfesta, a ove ćemo ih godine po prvi puta imati prilike vidjeti spojene u jedinstveni koncertni doživljaj.

Ulaznice za sve najavljene koncerte od danas su u prodaji te ih po cijeni od 80 kuna možete kupiti u sustavu Eventima ili na web stranici Špancirfesta.

Komentari