Eyeliner u gelu za mačkastu liniju, a olovka za smokey eyes

Kod odabira boja vrijedi pravilo - bijela briše podočnjake, a tamna ih povećava. Osobito je "opasna" crna linija na donjem kapku jer vizualno smanjuje oči

Objavljeno: 16.04.2014. 15:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Kod odabira savršenog eyelinera treba pripaziti na teksturu. Tekući ili onaj u gelu najbolji su izbor jer se lako nanose, a greške su minimalne. Za razliku od eyelinera, olovka i tuš zahtijevaju mirnu ruku, puno vježbe i ne trpe pogreške, piše Good Housekeeping.

Eyliner u gelu najbolje iscrtava mačkastu liniju, olovka je idealna za smokey eyes jer ne iziskuje preciznost, a tuš se bira za elegantniji makeup look.

Kratki potezi za savršenu liniju

Prije iscrtavanja kapka najbolje je napraviti nekoliko poteza eyelinerom po ruci, to će ukloniti višak tekućine i omogućiti bolju kontrolu nanošenja. Eyeliner potom treba u kratkim potezima nanijeti od sredine kapka sve do vanjskog ruba, pa potom iscrtati ostatak sve do unutrašnjeg ruba.

Kratkim potezima manje ćete griješiti i lakše pratiti oblik oka.

Predebela linija na donjem kapku kriva je za umor

Eyeliner se nanosi i na gornji i na donji kapak, ali ne treba pretjerivati. Predebela linija na donjem kapku može vizualno smanjiti oči i skrenuti pažnju na podočnjake. Bolji izbor je manje intenzivna nijansa, kao što je smeđi ili tamnosivi eyeliner.

Bijela olovka vizualno povećava oči

Bijela olovka idealna je za sve one koje muče obješeni kapci i umorne oči. Ona u trenu briše tamne kolutove ispod očiju, a nanosi se samo na donji kapak. U kombinaciji s crnim eyelinerom na gornjem kapku vizualno povećava oči i otvara pogled.

Komentari