Film Rajka Grlića uvršten među sedam najboljih na svijetu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 06.06.2011. 16:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Grlićev film ovih je dana pušten u distribuciju u čak 20 zemalja svijeta, među kojima su Japan, Španjolska, Belgija, Južna Koreja, Poljska i Kanada, što ga čini najuspješnijim hrvatskim filmom u dugom razdoblju

Nakon što je osvojio niz međunarodnih nagrada, uključujući dvije glavne nagrade na festivalu Karlovy Vary, te ukupno osam nagrada na nacionalnom festivalu u Puli, film „Neka ostane među nama“ redatelja Rajka Grlića dobio je još jedno važno priznanje. Uvršten je u Best of the Best, konkurenciju od sedam najuspješnijih recentnih festivalskih filmova iz cijeloga svijeta. Selekciju najboljih objavio je St. Petersburg International Film Festival Kinoforum.

Uz Grlićev film na prestižni je popis uvršten i aktualni osvajač Zlatnog medvjeda „Nader i Simin: A Separation“ redatelja Asghara Farhadija, zatim „She Monkeys“ Lise Aschan, koji je osvojio glavne nagrade na Tribeci i Goteborgu, „Curling“ Denisa Cotea, osvajač dviju glavnih nagrada u Locarnu i drugi festivalski hitovi. Podsjetimo, Grlićev film ovih je dana pušten u distribuciju u čak 20 zemalja svijeta, među kojima su Japan, Španjolska, Belgija, Južna Koreja, Poljska i Kanada, što ga čini najuspješnijim hrvatskim filmom u dugom razdoblju.

Osim Grlića, razloga za slavlje ima i naš mladi redatelj Nevio Marasović, čiji je „Show Must Go On“ uvršten u premijerni program „New Territories“ na istom festivalu. On će se natjecati u konkurenciji od ukupno deset filmova mladih autora iz svijeta.


Komentari