FOTO: 11 Varaždinki čiji nas stil ne ostavlja ravnodušnima

Objavljeno: 19.10.2015. 19:53

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:39

Foto: FOTO Arhiva / Facebook

One su uspješne i perspektivne, a sve što rade, rade sa stilom. Ne boje se biti drugačije, nikako ne vole nametnute modne trendove već stvaraju svoje vlastite pa svojim modnim izričajima plijene pažnju gdje kod se pojavile. Tko su one i čime se bave, donosimo u nastavku.

Dubai, ona je stigla!
Ovu mladu damu ne treba posebno predstavljati, budući da svi u Varaždinu već odavno znaju tko je Dora Markotić Martinez. O njenom inozemnom uspjehu u Dubaiju već smo pisali, a ovaj smo je put odlučili spomenuti zbog odličnog i istančanog modnog okusa kojeg svakodnevno dokazuje odvažnim modnim kreacijama. U svemu što odjene izgleda poput glamurozne dive s crvenog tepiha, no to i nije toliko teško s oblinama poput njenih, zar ne?

Tko kaže da školarke moraju izgledati poput štrebera?
Ženski vokal poznatog varaždinskog benda Prvi April, uz izvanredne glasovne sposobnosti, pažnju plijeni i svojim modnim kombinacijama kojima dokazuje da itekako zna što i kako. U nedavnom spotu svoje grupe ponovno se vratila u školske klupe, što joj se očito svidjelo, a što je potvrdila i fotkama u nastavku. Dora sjedni, odličan 5.

Šarm kovrča i odvažnost kombinacija
Još jedna talentirana pjevačica na varaždinskom zvjezdanom nebu zasigurno je Irma Dragičević koja je široj javnosti postala poznata po svojim autorskim pjesmama i mnogobrojnim nastupima na događajima diljem županije i šire. Uz epitet pjevačice, krase je i status jedne od bolje odjevenih Varaždinki što dokazuje odvažnim modnim kombinacijama u kojima spaja nespojivo. Dodatni modni šarm dodaju i njene poznate plave kovrče koje malo tko može ne zamijetiti.

Modna suverenost i ženska prava
Samostalnost, neovisnost, emancipiranost, ženska prava i praćenje modnih noviteta neke su od karakteristika kojima možemo opisati Liviju Faić, predsjednicu Foruma žena SDP-a. Osim čvrstih uvjerenja i stajališta vezana uz teme koje se posebice tiču ravnopravnosti spolova, ova Varaždinka u javnosti se ističe i svojim modnim kreacijama kojima dokazuje kako su žene, bile i ostale, suverene vladarice modne scene.

Modni glamur za svaki dan
Ona studira, radi, politički je aktivna, modelira, obavlja profesionalna snimanja te u svakom trenutku izgleda jakooo dobro. Ona je Janja Šincek, mlada Varaždinka koja dominira varaždinskim modnim pistama, a istančan modni ukus pokazuje i u svakodnevnom životu. Zaista bi rijetko koji muškarac, a i žena, ostao ravnodušan na ovu bujnu plavu kosu i zaista jako duge noge.

Djevojke u ljetnim haljinama..
Mnogi će se muškarci složiti sa poznatim stihom grupe Haustor iz još poznatije pjesme „Djevojke u ljetnim haljinama – volim“, kada ugledaju ovu Novomarofčanku. Ona je Katarina Pintač – Pisar i svojom nas modnom kombinacijom podsjeća koliko nam ljeto zapravo nedostaje. Dotjerana u svakoj prilici, apsolventica prava iz Novog Marofa dokazala je kako se i za vrijeme visokih temperatura može izgledati odlično, posebice ako na ovako dobar način naglasimo svoje atribute. S obzirom na njenu političku aktivnost, može se pretpostaviti kako će se politički događaji uskoro pratiti s većom pozornošću.

Modna profesionalka iza radijskog mikrofona
I dok je većina varaždinske javnosti prepoznaje po njenom glasu, poznata voditeljica Radia Sjeverozapad, Lidija Benjak, uz izražene novinarske sposobnosti prava je trendseterica te svaki zadatak „na terenu“ obavlja sa velikom profesionalnošću i hrabrim modnim kombinacijama. Uz informiranje varaždinske javnosti o aktualnim događajima, Lidija se bavi i praćenjem modnih trendova pa je kombinacijom u nastavku dokazala kako je i na plaži moguće izgledati dobro, posebice ako se kombiniraju ovako dobri komadi poznatog boho stila. Uz malu dozu subjektivnosti, ovu ženu moramo pohvaliti jer je (napokon) dokazala koliko dobro novinarke mogu izgledati.

Decentni komadi za dobru figuru
Još jedan primjer žene koja uspješno spaja sivilo politike i kreativnost modnih izričaja jest do nedugo saborska zastupnica Natalija Martinčević, trenutno široj javnosti poznatija kao potpredsjednica Čačićevih reformista. Iako njen poslovni i politički angažman zahtijevaju strogo profesionalni način odijevanja, ova Varaždinka dokazuje kako je i to moguće. Birajući decentne odjevne komade poput užih poslovnih haljina prati modne trendove koji naglašavaju njenu dobru figuru, dok raznobojnim sakoima dodaje malo vedrine i živosti u strogi i profesionalni politički svijet.

Poslovna žena sa stavom
Primjer uspješne i mlade poduzetnice u našem gradu zasigurno je Martina Pakšec koju smo varaždinskoj publici ne tako davno predstavili u intervjuu upravo za naš portal. Martina se bavi PR-om te organizacijom i promocijom najrazličitijih događanja, stoga joj je, na neki način, glavni zadatak izgledati odlično. I zaista, taj zadatak odrađuje vrhunski. Svojim modnim kombinacijama odašilje dojam snažne mlade poslovne žene koja se ne boji reći što misli. 

"Pin-up" djevojka s rokerskom dušom
Jedna od bolje odjevenih, te zasigurno jedna od najviših Lepoglavčanki jest Petra Horvatić, studentica filozofije u Zagrebu, koja se u slobodno vrijeme bavi modnim snimanjima i društvenim angažmanima, a visoka je preko 180 cm. Definitivno se ne ubraja u kategoriju djevojaka koja se mogu pohvaliti samo lijepim licem budući da Petra vrlo često na svom facebook profilu jasno i bez „dlake na jeziku“ iznosi svoja mišljenja o aktualnim temama u zemlji. Sigurno je da će ova djevojka morati birati između poslovne i modne karijere, no što god da odabere, prema viđenom, biti će uspješna.

Zvrckasti karakter i odličan modni ukus
Ona je Jelena Žnidarić, umjetničkog imena Zsa Zsa koja u proteklim godinama intenzivno radi na stvaranju zavidne domaće, ali i inozemne glazbene karijere. Široj javnosti poznata kao jedna od upečatljivijih natjecateljica ovogodišnjeg X – factora, Zsa Zsa je dokazala kako uz izvanredne vokalne sposobnosti koje nisu prošle nezamijećeno u cijeloj regiji, ima stila i za modu koji joj se itekako uklapa u veseli i zvrckasti karakter. Kako izgleda djevojka koju kras i stas i glas, pogledajte u nastavku.

 

Komentari