FOTO: Europarlamentarac Plenković posjetio Špancirfest

galerija-images/andrej plenkovic

Objavljeno: 24.08.2014. 08:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Valerija Mihalić

Špancirfest je drugog dana održavanja posjetio i europarlamentarac iz redova Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković.

Plenković je kratkom obraćanju medijima rekao kako je Špancirfest jedinstvena manifestacija u sjeverozapadnoj hrvatskoj te da zasigurno velik doprinos hrvatskom turizmu.

Drago mi je što mogu biti danas ovdje, na drugom danu Špancirfesta u Varaždinu na poziv mog kolege Anđelka Stričaka, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a te vidjeti kako dobro napreduje ova jedinstvena manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Program je izrazito interesantan, ima vrlo zanimljivih događaja, od koncerata, raznih nastupa, izložbi, mnoštvo je fotoreportera i čini mi se da je ovo vrlo zgodna prigoda na kraju ljeta koja prikazuje kako diše i živi Varaždin i daje jedan doprinos hrvatskom turizmu – rekao je europarlamentarac Andrej Plenković.

Europarlamentarac je komentirao i posljednje događaje vezane na upozorenje Europske komisije i mogućnosti kazne, jer Hrvatska nije u zakonodavstvo ugradila direktivu o energetskoj učinkovitosti.

U ovom smo trenutku u fazi pisanja pisama koje Europska komisija uobičajeno šalje u slučaju kada dođe do kašnjenja u transponiranju europskog zakonodavstva u nacionalno. Jučer sam rekao da bi bilo ključno da nadležna ministarstva koja su uključena u ovaj proces učine sve što je potrebno kako bi se već tijekom jeseni odgovarajući zakoni poslali u Sabor i usvojili. Nije dobro da dolazi do kašnjenja. Mala smo država i to je jedan od kredibiliteta hrvatske Vlade i čini mi se da ovakvi signali pokazuju da administracija, i naravno Vlada koja je tu najodgovornija, nisu dovoljno angažirano pristupili ovoj problematici – istaknuo je Plenković te je prošetao ulicama grada zajedno s domaćinima i razgledao ponudu Špancirfesta.

{gallery}andrej plenkovic{/gallery}

Komentari