od 6. do 8. lipnja

Foto - Grše, Jonathan, Ida Prester, bogat popratni program: Evo što vas sve očekuje na 6. KVART festivalu

KVART festival započeo je 2019. u sklopu Špancirfesta, a organizatori, P4 - Centar za mlade i nezavisnu kulturu, i u ovom šestom izdanju surađuje s Turističkom zajednom Grada Varaždina...
Objavljeno: 28.05.2024. 11:35

Zadnja izmjena: 28.05.2024. 11:39

Foto: Lidija Filipović

Šesto izdanje KVART festivala održat će se ove godine na novoj lokaciji kod tvornice Varteks i to od 6. do 8. lipnja, a danas je predstavljan i cijeli program koji očekuje posjetitelje.

Kako je istaknuo direktor festivala Nino Preložnjak, pripremljen je bogat program i popratan sadržaj.

- Ove godine nastupat će više od 20 izvođača i popratnog programa. U suradnji s Varteksom omogućit ćemo svima da dobe uvid u razvoj Varteksa unazad 100 godina kroz Varteksov muzej. U četvrtak otvaramo festival sa Scifidelity Orchestrom, u petak dolaze Grše i Buntai, a u subotu Jonathan, Ida Prestar i Lollobrigida uz brojne regionalne i lokalne izvođače – najavio je.

KVART je počeo kao dodatan sadržaj Špancirfesta 

KVART festival započeo je 2019. u sklopu Špancirfesta, a organizatori, P4 - Centar za mlade i nezavisnu kulturu, i u ovom šestom izdanju surađuje s Turističkom zajednom Grada Varaždina.

- Na Španciru je održan prvi KVART kao dodatan sadržaj i tada je pokazao da ima potencijala. Drago mi je da su pokazali da KVART može funkcionirati kao samostalni festival i da su izašli iz postojećih prostora u Preradovićevoj i otkrili novi potencijal ovdje u Varteksu – rekla je direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth čestitajući organizatorima.

'Odličan glazbeni, ali i jak popratni program'

Početka KVART festivala prisjetio se i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Čestitam ekipi na odrastanju i razvoju. Bit će zanimljivo ovdje u Varteksu jer je taj kompleks većinom zatvoren, a bit će i izložba. Čestitam, ne samo na odličnom glazbenom programu, nego i na jakom popratnom programu. Povodom EU izbora koji će biti 9. lipnja održat će se panel rasprava s kandidatima za Europski parlament i na taj način pokušat će se educirati mlade oko demokracije, EU i izbora što smatram važnim.

Cijeli program ovogodišnjeg KVART festivala pogledajte ovdje.  

Komentari