FOTO Jesenska moda na varaždinskom Korzu: Od starki i vintage traperica do daška Londona

Objavljeno: 06.10.2015. 14:57

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:19

Foto: Siniša Sović

Kako Animatori pjevaju, početkom mjeseca listopada i službeno smo ušli u jesenje doba godine kada ljudi maštaju o novom ljetu, a starog već se sjećaju. Dok užurbano spremamo kratke rukave i sa tavana izvlačimo zimske kapute, na varaždinskom su Korzu modni znalci došli na svoje i pokazali svoje omiljene jesenske kreacije.

Prema danas viđenom, može se zaključiti kako neke Varaždinke i Varaždinci nimalo ne zaostaju za modnim trendovima sa zagrebačkih trgova i popularnih ulica te u stopu prate moderne novitete ove sezone. Tamnije jesenske boje, široka paleta modnih dodataka od šalova pa sve do velikih šešira, neizostavne jesenske sunčale naočale te raznolik odabir obuće glavni su elementi naših modernih sugrađana, a mi Vam u fotogaleriji donosimo one najzanimljivije.

Pencil suknja ponovno odličan izbor

Odličan izbor haljine koja prati liniju tijela, otkriva glavne tjelesne atribute a opet, zbog pencil dužine, ne otkriva previše.  Cipele i kožna jakna usklađene sa modnim detaljima, a ukupan outfit dopunjenje jednostavna frizura kojom bi se svatko istaknuo u masi.

Dosadan traper u zanimljivoj varijanti

Zanimljiv i živahan izbor boja dokazuje kako obične traperice netrebaju biti dosadne već se itekako mogu uklopiti u moderni jesenski outfit. Iako ova kombinacija ne oblikuje modnim dodacima, zasigurno će je svatko zapaziti zbog osebujnih sunčanih naočala koje su usklađene sa jesenskom jaknom.

Londonska elegancija

Dašak hladnog Londona na varaždinskim ulicama. Usprkost tamnijim bojama koje prevladavaju u ovoj modnoj kombinaciji, vidljivo je kako su svi elementi birani sa pažnjom i potpuno usklađeni, a uže traperice savršeno odgovaraju over sized kožnoj jakni. Ova je modna kreacija spremna za nadolazeće kišne dane.

Mala plava haljinica

Jednostavna crna kombinacija kaputa, velike torbe i jesenskih platformi upotpunjena je plavom haljinicom i maramom zanimljivog uzorka čime je još jednom potvrđeno pravilo slavne Coco Chanel prema kojem svaka žena u svom ormaru treba imati barem jednu crnu, odnosno u ovom slučaju plavu, malu haljinicu.

Vintage look u centru grada

Neke stvari očigledno nikada ne izlaze iz mode, posebno ako je suditi prema ovim vintage  trapericama višeg struka koje podižu cijelu kombinaciju te naglašavaju ostale, uglavnom crne dodatke, poput jesenskih cipela ili deblje kožne jakne. Za upečatljiv dojam pobrinule su se nesvakidašnje sunčane naočale te platinasta plava kosa oblikovana u moderne, lagane uzorke.

Starke i brada kao modni dodaci

Da se ne priča samo o modernim Varaždinkama, evo primjer dobre muške odjevne kombinacije za kojom će se okretati. Duge hlače toplih jesenskih u kombinaciji sa kariranom košuljom u kojoj također prevladaju topliji tonovi podignute su jednostavnom crnom vestom i neizostavnim starkama, dok je za modne dodatke dovoljno reći da se odavno zna žensko stajalište o muškarcima sa bradom.

 

 

 

 

Komentari