Špancirfest

Foto - Na ovogodišnjem Špancirfestu bit će i veselo dječje carstvo

Objavljeno: 25.07.2023. 19:54

Zadnja izmjena: 25.07.2023. 20:03

Na ovogodišnjem Špancirfestu, od 18. do 27. kolovoza, u parku iza varaždinske katedrale najmlađe očekuje Park kreative, a u Vindilandu razne igre i sportske aktivnosti, najavljuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

Park kreative, podsjećaju iu Turističke zajednice, jedna je od najposjećenijih lokacija, a male istraživače ove godine očekuje čak 110 radionica i više od 30 dodatnih raznolikih programa, koji će potaknuti njihovu maštu. Leonardina bojanka, Reciklopolis, Bojabee i Hokus pokus nazivi su samo nekih od tema iza kojih se kriju brojne atraktivne radionice. 

Kroz Znanstvenu špajzu polaznici će istraživati svemir, pronalaziti fosile i dinosaure u pijesku, izrađivati svoje tornjeve i vjetrenjače ili izrađivati igračke od recikliranih materijala. Tematske radionice Hokus pokus djeci 
će ukazati koliko kemija može biti zabavna, a kroz zanimljive pokuse nastajat će vulkani, plinovi, pare i vjetrovi. 

U Reciklopolisu će djeca postati inženjeri, a iz Slovenije stiže „Kuća eksperimenata“, tamošnji vodeći znanstveni centar, koji će izložiti više od 50 zanimljivih eksponata s kojima će se najmlađi posjetitelji zabavljati na znanstveni način. 

Čarobni svijet zabave najmlađe očekuje i u Vindilandu, kod Staroga grada, a uz besplatne ljetne atrakcije te brojne sportske aktivnosti, posjetiti će ga i brojni poznati sportaši, najavljuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

 

Komentari