FOTO: Patrik pritisnuo gas na simulatoru kakav je za vježbu služio Fernandu Alonsu

Objavljeno: 21.11.2015. 18:53

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:59

Foto: FOTO: Siniša Sović

U Lumini centru u Donjem Knegincu u subotu su održani Dani gaminga, a posebna atrakcija bio je originalni 4D F1 simulator na kojem treniraju zvijezde Formule 1.

Svi prisutni mogli su iskusiti najveću dozu adrenalina, a posebno iskustvo vožnje na simulatoru s nama je podijelio Patrik Kontrec.

-Kad sam stisnuo gas bio je nevjerojatan osjećaj. Kao da sam u prvom rally automobilu ili kao u bolidu Formule 1. Osjećao sam se kao Fernando Alonso - rekao nam je Patrik.

Naime, 4D F1 simulator se diže, okreće i rotira, a pokreću ga tri velika hidraulična motora i imate osjećaj vrlo realne vožnje. Cijena mu je oko 30.000 eura, no rabljeni se može naći i tri puta jeftinije. Ipak, najjeftinija stavka na simulatoru su monitor i volan.

- Zaista skupa igračka koja je idealna za ovakve evente. Kupljen je u Češkoj i prvi je na ovim prostorima - rekao je Nikola Došen, vlasnik 4D F1 simulatora.

Na sličnim su simulatorima vježbali vozači Formule 1 prije dvije godine, no Došen tvrdi da je tehnologija ipak otišla još dalje.

- Prije su koristili slične simulatore, a danas simulator na kojem vježbaju vozač F1 izgledaju kao cijela hala. Nevjerojatno je kako tehnologije ide naprijed - dodao je Došen.

Osim što 4D simulator može simulirati cestovnu vožnju, moguće je s njime vježbati i vožnju avionom. Uglavnom mnogi su uživali na 4D F1 simulatoru koji im je pružio nezaboravno iskustvo.

Također svi vjerni fanovi gaming svijeta imali su priliku zabaviti se igrajući najpopularnije video igrice na PlayStationu, Nintendu i Xboxu, a najbolji među njima osvojili su vrijedne nagrade.

Bio je tu i Retro korner gdje su neki na dobro očuvanoj, skoro tri desetljeća staroj konzoli, zaigrali svima dobro poznate igrice iz djetinjstva.

 

ž

ž

Komentari