Neandertalske igre

Foto - Po zagorskim se bregima rastrčalo 220 trkača, a onda ih je zabavila Ivana Banfić

Objavljeno: 30.06.2024. 15:59

Zadnja izmjena: 30.06.2024. 17:04

Po zagorskim bregima ove se subote u sklopu manifestacije "Špilja Vindija Trail&Dance" u Donjoj Voći rastrčalo 220 trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja, a potom i dobro zabavilo uz hitove Ivane Banfić, čime su završili "Dani špilje Vindije".

 U "Wannabi neandertalskim igrama" za nagrade se ogledalo 15 ekipa i to u dvije discipline, guranje "Wannabe" kamena odnosno bale sijena te "Neandertalska štafeta" odnosno trčanje s toljagom. Uz obilje smijeha i navijanja publike, u guranju kamena najbolja je bila ekipa "Voćanski lepi dečki", dok je pobjedu u štafeti odnijela ekipa DVD-a Varaždinbreg.

U atletskoj utrci u cilj su prvi utrčali u cilj su prvi utrčali Karmelo Mrvica na utrci "Velika špilja" 10 kilometara te od žena Marina Godinić. U utrci "Mala špilja" na stazi od pet kilometara najbolji su bili Vedran Flebar te Gabrijela Benjak. Održana je i 2. Vatrogasna utrka gdje je na stazi od pet kilometara najbolji bio Saša Horvat među muškarcima te Ivana Zeljko među ženama, dok je Alen Flis prvi ušao u cilj u kategoriji vatrogasne mladeži, a u kategoriji vatrogasnog pomlatka najbolji su bili David Telebar i Natalija Šincek. Nagrade najboljima dodijelila je načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet koja je i sama istrčala "Malu špilju". 

 A potom je pod šatorom na parkiralištu NK "Vindija" Donja Voća svoje hitove izvela Ivana Banfić, čime su završili "Dani špilje Vindije", kojima je obilježeno 60. godina od proglašenja špilje Vindije zaštićenim paleontološkim spomenikom prirode.

Komentari