77 predstava u 10 dana

Foto - Premijerom nove predstave Kerekeši otvorili jubilaran 15. Tjedan smijeha!

Osim predstava, 15. Tjedan smijeha donosi i 8. Međunarodnu izložbu karikaturista pod nazivom "Olimpijada smijeha". Publika će imati priliku razgledati sve izložene radove u foyeru HNK u Varaždinu i sudjelovati u glasovanju...
Objavljeno: 01.03.2024. 20:05

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 20:08

Foto: Boris Matijašec / Lidija Filipović

Večeras je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu započeo jubilarni, 15. po redu Tjedan smijeha - manifestacija na čijem će se rasporedu ove godine u deset dana naći 77 predstava namijenjenih svim uzrastima.

Jubilarno izdanje 15-og Tjedna smijeha otvoreno premijerom najnovije predstave Kerekesh Teatra pod nazivom "Babinjak". Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a publika je po prvi puta mogla vidjeti što je članice Udruge žena "Moramo" navelo na pljačku lokalne mesnice te kako su se u tome snašle. 

Također, na festivalu će čak tri predstave Kerekesh Teatra imati svoje jubilarne izvedbe - predstava "Ja, trudnica" ponosno slavi svoju 100-tu izvedbu, dok će predstava "Ljubaf" imati 150-tu izvedbu. Važno je spomenuti i da će predstava "Skupština" prema kojoj je snimljen najgledaniji hrvatski film 2022. godine "Marginalci", u sklopu festivala doseći impresivnu brojku i igrati svoju 300-tu izvedbu.

Osim predstava, 15. Tjedan smijeha donosi i 8. Međunarodnu izložbu karikaturista pod nazivom "Olimpijada smijeha". Publika će imati priliku razgledati sve izložene radove u foyeru HNK u Varaždinu i sudjelovati u glasovanju. Glasovi publike odredit će najbolje radove, a nagrađeni karikaturisti bit će nagrađeni novčanim iznosom i priznanjem.

Komentari