77 predstava

Foto - Više od 20 tisuća ljudi posjetilo 15. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra

Tjedan smijeha ove se godine održao od 1. do 10. ožujka, a gostovao je diljem Hrvatske u šest županija...
Objavljeno: 13.03.2024. 12:23

Zadnja izmjena: 13.03.2024. 12:42

Završio je ovogodišnji jubilarni 15. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj. U deset je dana festival posjetilo više od 20.000 posjetitelja, a pogledano je ukupno 77 kazališnih predstava.

Tjedan smijeha ove se godine održao od 1. do 10. ožujka, a gostovao je diljem Hrvatske u šest županija. Festival je u HNK u Varaždinu otvoren premijerom najnovije predstave Kerekesh Teatra „Babinjak“ čiji tekst i režiju potpisuje legendarni Ljubomir Kerekeš.

Ovogodišnji 15. po redu Tjedan smijeha razveselio je mnogobrojnu publiku sa tri jubilarne izvedbe predstava Kerekesh Teatra. Tako je u Maruševcu igrana 150.-ta izvedba predstave „Ljubaf“, dok je 100.-ta izvedba predstave „Ja, trudnica“ razveselila sve prisutne u Ljubešćici. Posebno veselje izazvala je predstava „Skupština“ prema kojoj je snimljen i film Marginalci, koji je 2022. godine bio najgledaniji hrvatski film. Upravo je ta predstava imala svoju jubilarnu 300.-tu izvedbu na Tjednu smijeha u Petrijancu, gdje je i snimljen velik dio scena iz filma.

Održana je i izložba, stand up show...

U sklopu 15. Tjedna smijeha održana je 8. međunarodna izložba karikaturista pod nazivom „Olimpijada smijeha“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike. Festival je zatvorio stand - up show „Reci mi da se šališ“ Gorana Vinčića Vinče, koji je oduševio Varaždince i njihove goste u HNK u Varaždinu.

Zatvaranje festivala popratila je dodjela nagrada pa je tako nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Damir Novak, dok je nagrada za najbolju geg karikaturu pripala Dragutinu Dadi Kovačeviću. Nagrada publike ''Najjači smehek'', koja se dodjeljuje petu godinu za redom, pripala je predstavi "Traži se novi suprug" Satiričkog kazališta Kerempuh, koja je uvjerljivo pobijedila s 212 reakcija punog gledališta.

- Veliko hvala svim općinama i gradovima koji su se uključili i pomogli nam u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj. Posebno hvala najboljoj publici na svijetu! Veselimo se novim kazališnim druženjima i skupa se smijemo već u lipnju na „Get up stand up“ festivalu na ljetnoj pozornici Arene Varaždin. Voli Vas Vaš Kerekesh Teatar - poručuju iz Kerekesh Teatra. 

Komentari