šesto izdanje

Foto - Završio ovogodišnji Kliker festival u Varaždinu

Objavljeno: 11.10.2021. 19:21

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:21

Šesto izdanje Kliker festivala završilo je subotnjim nastupom glazbenog para "Cura i dečko" i karaoke partyjem u varaždinskom P4 centru za mlade.

Naime, festival je ugostio dvadesetak vrhunskih hrvatskih, ali i inozemnih pedagoga i umjetnika iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, njihove programe, nagrađene predstave, nekoliko premijera i plesnih radionica, dok su ovogodišnja posebnost bili programi namijenjeni bebama. Uz magičnu atmosferu na koncertu klasične glazbe koju je isključivo za njih probrao varaždinski pijanist Danijel Oto, bebe su imale prilike ući u posebno osmišljen prostor, čaroban svijet zvukova, pokreta i oblika imerzivne predstave Ninabu, namijenjene djeci do 18 mjeseci.

Svojim programom, ali i aktualizacijom tema vezanih uz djecu i mlade, Kliker se još jednom pokazao kao festival s kojim djeca rastu, ali i plešu, uče, sanjaju, stvaraju i otkrivaju uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta.

Ovaj festival plesa, pokreta i igre se održao u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim Centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade "Kultura nova" i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Sedmo izdanje festivala najavljeno je za lipanj 2022. godine. 

Komentari