15 godina varaždinskog brenda

Foto - Bili smo na slavljeničkoj modnoj reviji Ane Kraš i donosimo vam veliku fotogaleriju

Obrt Ane Kraš godišnje proizvodi između 12 i 15 tisuća komada, a njene kreacije dostupne su u 20-ak butika u Hrvatskoj. Ana Kraš se ponosi što odjeću šivaju tvrtke iz Varaždinske županije…
Objavljeno: 12.09.2021. 08:11

Zadnja izmjena: 12.09.2021. 08:16

Foto: Luka Šalamun

Poznata varaždinska dizajnerica Ana Kraš Šoštarić ove godine obilježava 15. godišnjicu osnutka svoje tvrtke Ana Kraš Design te je tim povodom održana modna revija.

Mini revija zanimljivih modnih komada iz ovogodišnjih kolekcija - AK Basic, AK Retro i AK Black te glazbeni program u kojem je nastupila Anita Huđek, održana je jučer u predivnom ambijentu Julijanovog dvorišta u Varaždinu. Dizajnerica Kraš Šoštarić tom je prilikom izrazila zadovoljstvo dosadašnjim radom i stvaralaštvom.

- Cilj mi je da sutra bude bolje nego jučer, a napornim radom i upornošću sve se može postići i to smo dokazali. Unatoč epidemijskoj 2020. godini, mi smo se "ubili" od posla. Tada smo sašili preko tri tisuće zaštitnih maskica te smo krenuli izrađivati muške majice i odjeću za pse. Pošto se brend bazirao na svečanim haljinama, a svečanosti su se tada prestale održavati, pokušali smo na te načine proširiti proizvodnju. U planu nam je i povećanje obujma posla, no trenutno je fokus većinom na dizajnu i prodaji - rekla je Kraš Šoštarić.

24 godine djelovanja

Ana Kraš Šoštarić dizajnom se bavi od svoje 16. godine, a svoju je prvu modnu reviju organizirala još u osnovnoj školi, kada je već imala viziju svoje karijere. Tijekom studiranja se bavila šivanjem te je nakon završetka studija otvorija obrt 'Ana Kraš Design'. Obrt godišnje proizvodi između 12 i 15 tisuća komada. Njene kreacije dostupne su u 20-ak butika u Hrvatskoj, a odjeću šivaju tvrtke iz Varaždinske županije.

Komentari