Groove On tajnovit oko nove glazbene suradnje – album najavili za proljeće

Objavljeno: 06.08.2015. 20:08

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 07:57

Vratili su se nakon podulje pauze i ponovno oduševili; rade i na novom materijalu, na suradnji koju za sada ne žele otkriti, a imaju i novog člana benda, gitarista Renea Conera. Riječ je, naravno, o Varaždincima dobro poznatom funk, jazz i soul glazbenom sastavu Groove On.

Prva stvar pod nazivom "Questions", kako su momci otkrili za eVaraždin, trenutno je u procesu mixinga, međutim vjeruju da će do kraja godine skupiti dovoljno materijala za album. Plan je objaviti ga na proljeće 2016. godine.

Na pitanje očekuje li publiku neka zvučna glazbena suradnja, pomalo su tajnoviti: "Upravo smo u pregovorima, ali zasada nije za javnost...", kažu. Proteklu godinu, a ujedno i prvu godinu djelovanja benda, zaokružio im je koncert održan u Županijskoj palači za vrijeme Špancirfesta.

- Taj koncert nam je posebno drag zbog same lokacije, ali i ekipe zadužene za razglas i mix pult. Uz spomenuto, uvijek su nam drage i suradnje sa Šuškavac Kolektivom na čije se turneje također uvijek rado odazivamo – kažu nam dečki prepuni anegdota sa svojih brojnih nastupa.

Znalo se tako dogoditi da bubnjar i basist započnu svaki neku drugu stvar, pa čak i to da na tonskoj probi u inozemstvu netko od njih shvati da nije ponio svoj instrument.

No sve je to dio jedne lijepe glazbene priče koju Groov On nastavlja radom na autorskim stvarima, a voljeli bi, ističu, realizirati i započete pregovore za konkretne klupske angažmane kojih, sudeći prema dosada viđenom, vjerojatno neće nedostajati.

Dok čekamo njihovu novu stvar poslušajte Jet Lag s nastupa u Rogozu:

Komentari