SUTRA POLUFINALE

Hoće li Hrvatska napokon imati dobar plasman na Eurosongu? Varaždinac nam javio dojmove iz Kijeva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.05.2017. 15:05

Zadnja izmjena: 10.05.2017. 15:09

Jacques Houdek zajedno sa svojim timom već neko vrijeme boravi u Ukrajini gdje će se na Eurosongu Europi, ali i svijetu predstaviti sa pjesmom ''My friend''. Prva polufinalna večer održala se jučer, a Jacquesov nastup na rasporedu je sutra i borit će se za ulazak u 10 najboljih koji idu u finale. 

Posljednjih desetak godina Hrvatska muku muči s predstavnicima za pjesmu Eurovizije, a 2015. godine nismo nikog ni poslali na natjecanje. Zadnji dobar rezultat ostvario je Boris Novković s pjesmom ''Vukovi umiru sami '' i to davne 2005. godine. Već tradicionalno javnost kritizira pjesme i pjevače koji predstavljaju Hrvatsku, a ove godine ni Jacques nije bio iznimka. Doduše, vrlo je vjerojatno da se on nije previše obazirao pošto je navikao na različite osnovane i neosnovane kritike. Ono što se Jacquesu najviše prebacivalo je to što pjeva dva različita stila na dva različita jezika i nijedan od tih jezika nije hrvatski. Na forumima se dosta raspravljalo želi li Jacques samo pokazati svoj pjevački talent ili mu je stvarno stalo do plasmana. Nadalje, korisnici društvenih mreža također su mu predbacivali da pjesma ima sličnosti s taktovima megahita ''Let it go''.

 

Jacques će "pojesti" konkurenciju?

Iako prema predviđanjima kladionica Jacques ne stoji najbolje (zauzima 27.mjesto od sveukupno 42 države), čini se kako se gledateljima ipak sviđa njegova pjesma jer je prema anketi portala koji prati eurovozijska događanja imao najbolju probu. Iz Kijeva nam se javio Jacquesov prijatelj i menadžer, Varaždinac Mihovil Bek koji nam je otkrio kakvo je raspoloženje uoči polufinala .

- Atmosfera je sjajna, već smo tjedan dana u Kijevu i do sada smo odradili dvoje službene probe i prezadovoljni smo s produkcijom. Mediji su oduševljeni našim konceptom i nastupom, a pjesma i Jacquesov vokal su sve osvojili. - rekao je Bek.

Pitali smo ga kako se Jacques osjeća prije jednog od najznačajnijih nastupa u njegovoj inače plodnoj karijeri.

- Osjeća se super, zdrav je i jedva čeka sutrašnji nastup pred 200 milijuna gledatelja. On je izvanserijski izvođač, veliki radnik i profesionalac i kao i svi iz delegacije vjeruje u dobar plasman. - poručio je Bek. Vjerujemo kako će cijeli svijet prepoznati Jacquesov trud, ali i trud cijele njegove ekipe te da će Hrvatska nakon dugo vremena imati dobar plasman na Eurosongu. Na kraju - imamo anketu za vas o vašim očekivanjima pred sutrašnji Jacquesov nastup.

Rezultati ankete

Očekujete li plasman Jacquesa Houdeka u finale Eurovizije?

Da

74%

Ne

17%

Ne pratim Euroviziju

9%

Komentari