stiže i veleposlanik

Hrvatski Kinezi početak Godine zemljane svinje proslavit će sljedeći tjedan u Varaždinu

Objavljeno: 08.02.2019. 11:13

Zadnja izmjena: 08.02.2019. 11:13

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u utorak, 12. veljače 2019. s početkom u 19 sati, bit će održana službena proslava Kineske nove godine.

Tom prigodom, kako su izvješteni mediji, glazbeno-plesni ansmabl HINGGAN iz Autonomne regije Unutarnja Mongolija izvest će mongolske narodne skladbe, a očekuje se uz veleposlanika i velik broj visokih uzvanika.

- Proslava Kineske nove godine u Varaždinu prvi je događaj u godini kada se obilježava Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma koja će biti obilježena diljem Hrvatske raznim prigodnim programima. Proslavu organiziraju Veleposlanstvo Republike Kine, Grad Varaždin i HNK u Varaždinu, a cijeli događaj ide uz potporu Ministarstva kulture, Ministarstva turizma i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Suradnja Varaždina i Kine ostvaruje se na područjima sporta i turizma, a upravo ovaj događaj prilika je za daljnje suradnje na području kulture, ali i gospodarstva - izvjestili su iz Grada Varaždina.

Predstavi će prisustvovati veći broj uzvanika, državnih dužnosnika i diplomata, a dio ulaznica bit će ponuđen zainteresiranim građanima na blagajni kazališta.

Nova kineska godina počinje 5. veljače i završava 24. siječnja, a bit će to, prema kineskom horoskopu, godina zemljane svinje. "Dobra je to vijest jer zemljana svinja povezuje se s napretkom, boljim financijama, srećom i dobrim mogućnostima za uspjeh", stoji u kineskom zodijaku.

Komentari