Humanitarni koncert u Lisinskom za varaždinsku i zagrebačku zajednicu Cenacolo

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 09.01.2014. 09:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Humanitarni koncert "Snagom ljubavi za djecu u zajednici Cenacolo" bit će održan u nedjelju 2. veljače u 18 sati u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Nastupaju „Cenacolo Band“ i „Mali Cenacolini“ - djeca iz Zajednice, te gosti Alessandro Gallo i Francesca Cadorin, Cenacolo duet iz Italije, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac te "Apostoli mira" iz Mađareva .

Cijena ulaznica je 35 kn, a sav prihod namijenjen je unaprjeđenju života obitelji i djece u bratovštinama na području Zagrebačke i Varaždinske županije. Mladi Zajednice Cenacolo skrbe za 300-tinjak djece na četiri kontinenta, u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Africi.

U Hrvatskoj, Zajednica Cenacolo djeluje više od dva desetljeća, a posljednjih godina, u program cjeloživotnog obrazovanja po metodi Cenacolo, pristupaju čitave obitelji zajedno sa svojom djecom.

Stoga su kuće u Varaždinu i Vrbovcu prilagođene upravo takvim obiteljima i trenutačno u njima borave obitelji i majke sa 40-tak djece.

Koncertom u KD Lisinski želi se skrenuti pažnju javnosti na problem svih vrsta ovisnosti i na njihove razarajuće posljedice po obitelj, a posebno po djecu koja odrastaju u takvim disfunkcionalnim okolnostima.

Izvor: IKA

Komentari