I filmski kritičari su zakačeni na Facebook...

Objavljeno: 16.12.2010. 17:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Dok čekamo sutrašnje nominacije za Zlatni globus, već se polagano vidi što su službeni kritičarski favoriti. Udruge filmskih kritičara u Los Angelesu, New Yorku i Bostonu su za najbolji film godine proglasili 'Društvenu mrežu' Davida Finchera, a uz njega se izdvajaju još neki filmovi. U Los Angelesu je Fincher nagradu za najboljeg redatelja podijelio s Olivierom Assayasom, čiji je biografski 'Carlos' proglašen i najboljim stranim filmom. Colin Firth je proglašen najboljim glumcem za 'The King’s Speech', a Jennifer Lawrence je opet izmakla nagrada za 'Zimske kosti', te je najboljom glumicom proglašena Kim Hye-Ja za nastup u 'Majci'.

Boston je sve nagrade dao 'Društvenoj mreži' - za najbolji film, redatelja i scenarij (Aaron Sorkin), a i Jesse Eisenberg je proglašen najboljim glumcem. Natalie Portman su se isplatile vježbe baleta te je proglašena najboljom glumicom u 'Crnom labudu', a Christian Bale je najbolji sporedni glumac u filmu 'The Fighter'. Kritičarski krug iz New Yorka potvrdio je sve ove trendove - 'Društvena mreža' ima najbolji film, redatelja i scenarij, Natalie Portman je najbolja glavna glumica, a Bale sporedni glumac. Kao glavni glumac nagrađen je James Franco za '127 sati', a sve tri kritičarske udruge najboljim crtićem smatraju 'Priču o igračkama 3'.

Last, but not least - imamo i listu glavne filmološke institucije, Američkog filmskog instituta koji je proglasio 10 filmova godine. To su: 'Društvena mreža', 'Crni labud', 'The Fighter', 'Početak', 'The Kids Are All Right', '127 sati', 'Grad lopova', 'Priča o igračkama 3', 'Čovjek zvan hrabrost'('True Grit') i 'Zimske kosti'.

filmski.net



Komentari