Idući vikend 8. festival "Idemo otok" u Ludbregu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.06.2013. 08:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Ludbreška udruga mladih entuzijasta "Lumen" organizira osmo izdanje "Idemo Otok" tradicionalnog festivala koji će se održati 5. i 6. srpnja na ludbreškom Otoku mladosti.

Ovaj veliki međunarodni glazbeni festival i ove će godine u dva dana ugostiti 14 bendova iz cijele Hrvatske. Kao poseban gost festivala nastupit će band Mystery iz Australije koji je odlučio svirati na "Idemo Otok" nakon japanske i američke turneje. Mlade australske zvijezde rocka svirali su kao predgrupa bendovima poput Motley Crue, Guns'n'Roses, Motorhead i drugih velikih bendova.

Kao glavni domaći izvođač u subotu će prvi puta u Ludbregu nastupiti popularni Postolar Tripper, a među ostalim bendovima na pozornicu će izaći i Cold Snap, Manntra i Motus.

Od ludbreških bendova će nastupiti Hir i Scaretale, a nastupit će i 4 mlada demo benda koji su odabrani kroz natječaj na koji se ove godine prijavilo više od 120 bendova iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Osim koncerata, održat će se i sajam nevladinih udruga na kojem će se predstaviti desetak udruga iz cijele Hrvatske uz pregršt aktivnosti poput turnira u odbojci na pijesku, natjecanja u sviranju air gitare te mnoštvo radionica. Udrugama mladih koje su se prijavile za predstavljanje na festivalu omogućen je besplatan štand i logistička potpora.

Organizatori i ove godine očekuju oko 3000 posjetitalja u dva dana festivala, a cijena festivalske karte će biti 50 kuna uz uključeno besplatno kampiranje na prostoru otoka.

Kompletan line-up bendova:

Petak - Cold Snap, Motus, Manntra, Mystery (Australija), Upset, Avicularia, Scaretale
Subota - Postolar Tripper, Bender, Luft, Hir, No more Idols, Bakterije, Say Y.E.A.S.

DJ Rope, DžonSkaVolta, Jantar, Scriptor, Kali & Kolak47

Detaljne informacije možete pronaći na internetskim stranicama festivala.

Komentari