festival tikvi

Izbor najljepše tikve, tikveni kolači, radionice - evo što vas očekuje ove subote na placu

Objavljeno: 25.10.2021. 11:26

Zadnja izmjena: 25.10.2021. 11:44

Na varaždinskome placu se u subotu, 30. listopada, od 9 do 12 sati održava 9. Festival tikvi.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od tikve samo su dio iz ponude koja će se nuditi na događaju. Posjetitelji će moći uživo promatrati i kako se od tikve, ali i raznog drugog povrća, izrađuju dekoracije. Svoj doživljaj na placu moći će i ovjekovječiti u 'tikvinom' kutku za fotografiranje. Naravno, sve će biti popraćeno poznatim zvucima tamburice jer za dobar zvuk zaduženi su glazbenici iz sastava 'Špancir', dok će vas kroz događaj voditi Kiki Petrović.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica tradicionalno organizira i školski natječaj za izbor najljepše tikve. Ove godine konkurencija je najjača do sada jer se pozivu na natjecanje odazvalo čak šest varaždinskih osnovnih škola, pa će stručni žiri imati težak zadatak izabrati najbolje. Za nagrade konkuriraju I.OŠ, II.OŠ, IV.OŠ, V. OŠ, VI. OŠ i Centar Tomislav Špoljar.

Festival tikve se na varaždinskome placu održava deveti put. Jedan je to od najposjećenijih događaja, što ne čudi jer teško je odoljeti slatkim zalogajima ženskih udruga, ukusnim tikvinim slasticama, a ponajviše zaraznoj pozitivnoj energiji kakva se može osjetiti samo subotom na placu.

Komentari