Jailhouse festival: Održan popularni hakl, slijedi PANčevanje i punk koncert

Piše: IT/eVarazdin

Objavljeno: 15.08.2015. 15:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:05

Foto: Jailhouse festival

U sklopu Jailhouse festivala u petak je održano 14. izdanje street basket turnira NUM Hakl 3-na-3, a u subotu slijedi PANčevanje i koncert zagrebačkih pankera "Šank?!".

Vrijeme je poslužilo pa su se na lepoglavskom košarkaškom igralištu okupile ekipe iz različitih krajeva središnje i sjeverozapadne Hrvatske, ali isto tako i ekipe iz Španjolske i Italije. Utakmice su bile uzbudljive, a igrači su svojom igrom podizali atmosferu. Haklovanje je trajalo do kasnih noćnih sati. Košarkaši su pokazali svoje košarkaške poteze koji su još više uveseljavali publiku.

Prvo mjesto osvojila je ekipa iz U Kwayevom gnijezdu koja je u finalu deklasirala ekipu Mozzarella. Treće mjesto osvojila je ekipa Luka i Frane dok je četvrti bio DŠR Lančić-Knapić.

Spomenimo da je po prvi puta na lepoglavskom haklu nastupila i jedna ženska ekipa. Riječ je o ekipi Varaždinke koje su dogurale čak do četvrtfinala.

Održalo se i natjecanje u tricama gdje je s tri pogotka titulu najboljeg tricaša odnio Josip Putarek. U najzanimljivijem natjecanju za publiku, šutiranju s centra za gajbu, nagradu su podijelili Andro Svati i Martin Štefanek s po čak dva pogotka od četiri pokušaja.

U subotu nas u gradskom parku očekuje PANčevanje. PANčevanje je novo ime za već dobro znane studentske igre. Natjecateljske igre postale su sastavni dio Jailhouse festivala gdje se svi zainteresirani (punoljetni) posjetitelji mogu okušati u igrama poput beer ponga, potapanja brodova, vrtnje oko štapa i ostalih inovativnih igara. Ekipe koje će se sastojati od četiri člana imat će priliku snage odmjeriti u 17sati što će biti izvrsna uvertira u koncertnu večer.

U kasnijim večernjim satima počinje koncert. Grupa zagrebačkih pankera okupljenih pod nazivom „Šank?!“ već nekoliko godina puni klubove ne samo u glavnom hrvatskom gradu nego i širom regije. Iza sebe imaju već četiri izdana albuma. Priliku za čuti nove stvari i vidjeti njihov energičan nastup imat ćete večeras u gradskom parku s početkom u 21,00 h. Atmosferu i publiku prije nastupa „Šanka?!“ zagrijat će „Sedativ“ iz Čakovca i „Fajrunt“ iz Varaždina.

Komentari