Uoči Božićnog koncerta koji će održati u ponedjeljak, 26. prosinca u Areni Varaždin, Željko Joksimović obratio se varaždinskoj publici koja ga i ovaj put željno iščekuje. Ovo nije njegov prvi put da posjećuje Arenu, a prethodni koncert mu je ostao u lijepom sjećanju, kako kaže.

-  Rado se vraćam u Varaždin, zaista. Još pamtim energiju s prošlog koncerta u Areni, gdje je publika pjevala u glas skoro sve pjesme. Bilo je izvanredna atmosfera i siguran sam da ćemo i ovog puta prirediti večer za pamćenje. Na repertoaru će se naći pjesme s mog poslednjeg albuma, ali ćemo pjevati i stare hitove, bit će za svakog ponešto. Stvorit ćemo ponovo našu vezu, koja odavno nije tajna, već javna, nešto na što sam ponosan.

Svoju vezu s publikom ne ostvaruje samo u intimnim atmosferama, već i velikim koncertnim prostorima, za koje kaže kako ih se nije zasitio.Nastupa mnogo i na različitim mjestima

-  Pjevam na stadionima, pred velikim brojem ljudi, ali i u manjim klubovima, gdje je bliži kontakt s publikom. Opet, kada se bavite onim što volite, kao što je u mom slučaju s muzikom, onda nema riječi o bilo kakvom zasićenju. Zaista imam preivilegiju da imam divnu publiku u Hrvatskoj i svuda se osjećam jako lijepo, bez obzira na prostor, broj ljudi, dužinu trajanja koncerta... - objasnio je Joksimović.

U njegovu poslu, teško je zamisliti da postoji slobodno vrijeme, a i sam priznaje da se i ne sjeća kad je zadnji put imao slobodan dan. Ipak, tu su razna snimanja i nastupi, rad na novim pjesmama i pripreme.

- U posljednjem periodu koncentriran sam na projekat "Dva sveta" u koji sam uložio mnogo truda i vremena. Ideja tog projekta je nešto novo na našoj sceni, da po uzoru svjetske glazbenike, obradim već postojeće, poznate pjesme iz svijeta popa, rocka i narodne muzike i da ih obučem u novo odjelo te da na taj način spojim naizgled nepomirljive svijetove. Okupio sam glazbenike različitih stilova u formi big benda, pod nazivom Kapitalisti - kazao je Joksimović, a nije se libio ni otkriti nešto o svom privatnom životu, odnosno kako se osjeća kao otac i kakav je u toj ulozi.

- Ne znam da li postoji neka skala koja može da mjeri od 0 do 10 vašu ocjenu, ali se trudim da svaki trenutak proveden sa sinom i kćerkom provodim kvalitetno, da se družimo, da uživamo, da se smijemo i radujemo nekim našim stvarima. Upravo me privatno i vesele ti trenuci sa djecom. Doduše, Mina je već odrasla i samostalna, a Kosta je mezimac u obitelji. Ali, u obitelji je zaista najveća sreća.

Joksimovićev posao, ali i ljubav, nosi puno obaveza, rokova, iscrpljenosti. Otkrio nam je i koliko često poželi pobjeći na neki pusti otok bez moderne tehnologije-

- Sve češće. Pusto, ili bilo što tome slično, bez mobilnog telefona, sa osobama koje volite, e to je odmor.

Joksimović je svakako i velik miljenik žena, a on smatra da je to zbog njegovih pjesama, na kojima radi neprestano. Trenutno je fokusiran na projekat "Dva sveta", a za nove pjesme, u smislu novog albuma, kaže da će pričekati još neko vrijeme. 

- Ali, glazbeni brojevi iz tog projekta su odlično prihvaćeni, plasirali smo swing obrade kao što su "Vlajna" od Predraga Živkovića Tozovca, "Ja sam težak kao konj" od Električnog orgazma, "Suada" od Plavog orkestra, "Dva sveta" od Tome Zdravkovića, po kome i cijeli projekat nosi naziv. U sklopu te turneje pjevat ću i pjesme od Bijelog dugmeta, Arsena Dedića, i mnogih drugih. 

Joksimović je za kraj kazao da publiku u Varaždinu očekuje eksplozija dobre energije, mnogo pjesama, starih i novih, hitova koje vole.

- Bit će dosta emocija na bini i oko nje, siguran sam i pozvao bih sve da dođu u Varaždin i da uživaju u koncertu. Znam kojom pjesmom ću započeti koncert, ali bih to ostavio kao iznenađenje za publiku, kao i svaki put do sada.

Komentari

30.11.2016. 14:07h Zadnja izmjena: 30.11.2016. 14:18