otvorenje u petak

Još jedan poznati varaždinski umjetnik svoja će djela izložiti u teretani Gibi gib

Izložba u teretani sadrži 40-ak radova, među kojima su i slike na limu (štitovi). Otvorenje izložbe je u petak, 1. prosinca, a posjetitelji će je moći razgledati sve do 1. veljače 2024. godine...
Objavljeno: 28.11.2023. 08:49

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 09:31

Ovog petka, 1. prosinca, varaždinski umjetnik Miroslav Prikratki predstavit će svoja djela na izložbi u poznatoj teretani Gibi gib na adresi Podravska ulica 14 u Varaždinu s početkom u 17 sati.

Naime, djela ovog umjetnika izrađena su od starog alata te starog otpadnog željeza, prilikom čega su dobili potpuno novi oblik i namjenu. Inače, u poznatom osebujnom ateljeu u Padovčevoj ulici u Varaždinu, u samom centru grada, ovaj umjetnik stvara skulpture i kompozicije izrađene od starih čekića, kliješta, "šrafincigera" i drugih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta pa čak i rabljenih autodijelova.

- Tema ove izložbe koju ćemo otvoriti u petak je Advent, a na njoj će poznati umjetnik Prikratki izložiti neke od nagrađenih radova s prijašnjih izložbi. Prijateljstvo je ponovno pokretač jednog predivnog ostvarenja u kojem željezo u modernom prostoru dobiva začuđujuću toplinu. Nakon Lupinove izložbe, ovo je još jedan korak u nastavku suradnje s domaćim autorima - rekao je vlasnik teretane Gibi-gib Krešo Kovač.

Izložba u teretani sadrži 40-ak radova, među kojima su i slike na limu (štitovi). Otvorenje izložbe je u petak, 1. prosinca, a posjetitelji će je moći razgledati sve do 1. veljače 2024. godine.

Komentari