najavljen koncert

Još jedno poznato ime regionalne glazbene scene dolazi u Varaždin

Objavljeno: 31.05.2023. 11:14

Zadnja izmjena: 31.05.2023. 11:15

U petak, 15. rujna 2023., u Areni Varaždin nastupit će jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika Željko Joksimović.

Joksimović je srpski pjevač, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Jedan je od najuspješnijih srpskih glazbenika, a poznat je i širom regije. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima, nakon čega je počeo surađivati s poznatim izvođačima u Srbiji.

Njegova prva pjesma "Pesma Sirena" objavljena je 1998. godine. Nakon toga je uslijedio niz hitova poput "7 godina", "Varnice", "Nisam te zbog lepote voleo", "Nije ljubav stvar", "Leđa o leđa", "Milimetar", "Drska ženo plava" i mnoge druge. U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je "Supermana", s Tonijem Cetinskim "Zabludu", s Harisom Džinovićem "Šta će meni više od toga", a njegove pjesme "Nesanica" (izvođač Toše Proeski), "Miljacka" (izvođač Halid Bešlić) i "Lejla" (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim područjima.

U suradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu "Ponoć" za film "Toma", posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom "Lane moje", s kojom je zauzeo drugo mjesto.

Joksimović je također poznat kao producent i autor pjesama drugih izvođača, a njegove pjesme su ostvarile veliku popularnost u cijeloj regiji. Svira 11 instrumenata, smatraju ga jednim od najvećih glazbenika s ovih prostora. U karijeri je objavio više od deset albuma. Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u prodaji su od u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima.

Komentari