Kajtebriga trio & gosti u petak na Podrumskoj sceni Zvonimir Rogoz

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.01.2014. 14:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Na Podrumskoj sceni Zvonimir Rogoz u Varaždinu u petak, 24. siječnja koncert će održati Kajtebriga trio i njihovi gosti.

Kajtebriga trio je sastav koji njeguje različite stilove glazbe te na repertoaru ima obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda, songova iz mjuzikala te autorskih skladbi članova ansambla. Ansambl je ostvario niz nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Članovi sastava su Hana Hegedušić (vokal), Petar Eldan (klavir) i Aleksandar Vešić (bas). Kao gosti nastupit će Gordan Perši (sax, klarinet) i Stanislav Muškinja (bubnjevi).

Hana Hegedušić diplomirala je 2002. godine na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radila je u kazalištu ARBOS iz Salzburga, Maloj sceni, Komediji, Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb, Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, nezavisnoj produkciji Ogresta – Merlić, snimala brojne TV uloge i uloge na filmu. Osim što se bavi kazalištem, filmom i televizijom, sinkronizira crtiće, a od 2010. godine vokal je Kajtebriga trija.

Petar Eldan - pijanist, skladatelj i aranžer, osnivač je i voditelj Varaždin jazz banda s kojim nastupa na brojnim koncertima i jazz festivalima. Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Harija Guseka. Profesor je na Glazbenoj školi u Varaždinu. Osnivač je i pijanist Tria Borgia te Dua LP.  Zajedno s glumicom i pjevačicom Hanom Hegedušić 2010. godine osniva jazz trio Kajtebriga.

Aleksandar Vešić od 2003.-2008. studira e-bass na Anton Bruckner univerzitetu u Linzu Austrija u klasi prof. Helmuta Schonleitnera i Adelhardta Roidingera. Kao drugi instrument studira kontrabas u klasi prof. Adelhardta Roidingera i Petera Herberta. Za vrijeme studija i nakon diplome 2008. aktivan je kao live i studijski glazbenik u raznim sastavima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji. Od 2009. predaje na Učilištu za Jazz i popularnu glazbu i Rock Akademiji u Zagrebu.
 
Gordan Perši 1989. godine diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. J. Tonžetića. Od tada kao profesor klarineta radi najprije u GŠ V. Lisinskog u Bjelovaru, a zatim i u GŠ u Varaždinu. 2005. godine osniva big band glazbene škole i vodi ga do 2007. U srednjoj školi počinje svirati saksofon, te kao klarinetist, saksofonist i autor djelovao je u više glazbenih sastava različitih glazbenih usmjerenja: od Hrvatskog komornog orkestra i Varaždinskog kvarteta klarineta preko Sigma Jazz Banda i fusion banda Fairpoint Station do pop-rock cover banda Showtime i drugih. Član je Varaždin Jazz banda od osnivanja.

Stanislav Muškinja diplomirao je 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Od travnja 2012. godine radi u Glazbenoj školi Varaždin kao profesor udaraljki. Usavršava se na Hochschule fuer Musik Wuerzburg ( Njemačka), udaraljke, smjer Master of Performance. Suradnju s Kajtebriga trijom započeo je krajem 2013. godine.

Komentari