Kako i ove zime biti trendy, a da ne morate iz Varaždina "potegnuti" do Zagreba

Objavljeno: 12.10.2015. 15:08

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 12:00

Foto: ilustracija

Mnogi modni znalci složili bi se kako je ljeto daleko jednostavnije u pogledu odabira omiljenih modnih komada i dodataka. Odabereš poderane traperice, lagani t-shirt sa zanimljivim printom, na noge dobre starke starke i spreman/a si za kavu. No s obzirom na trenutno godišnje doba i sve niže temperature, odijevanje ipak počinje zahtjevati veću kreativnost stoga vam mi u nastavku donosimo glavne must have komade ove zime, koje možete pronaći u gradskim trgovinama.

Jesen u znaku bajkera
Sada je i službeno – kožne hlače ponovno su in. Omiljeni ženski odjevni predmet u devedesetima konačno se vratio i nametnuo modne trendove ove jeseni i zime. U izlogu trgovina svakodnevno se viđaju mnogobrojne varijacije na ovu temu što zapravo ni ne iznenađuje, iznenađuje budući da je riječ o odjevnom predmetu kojeg je relativno lako kombinirati, uklapa se u svačiji stil a naglašava i ističe svaki modni izričaj. Naravno, uz kožne hlače pristaju i dobre kožne jakne koje uvijek osvježe naše ormare, a koje je u prihvatljivom cijenovnom rasponu i širokoj paleti boja moguće pronači u mnogobrojnim trgovinama.

Topla zima ili?
Modni trendovi kao da su stvoreni za zimsko godišnje doba kada preferiramo tople, debele i velike veste koje nas griju ispod jednako toliko toplih, debelih i još većih zimskih jakni. Kao nastavak na ljetnu sezonu, ove su zime oversized kardigani i veste u boho stilu potpuni hit, stoga se ne moramo bojati da izgledamo neuredno ili „šlampavo“. Što se hlača tiče, ako je nešto vječno – onda je to traper. U obilju ponude svaka će cura zasigurno svoj par skinny ili boyfriend traperica, a neke će razveseliti vijest da se na modnu scenu, polako ali sigurno vraćaju poznate trapezice. Uz to, u svakom se dućanu ističu novi modeli poderanih traperica koji možda nisu najsretnije rješenje za zimu, no izreka „Ljepota je bol“ zasigurno postoji s razlogom, zar ne?

Cipelice lutalice
Što se obuće tiče, ovdje možemo igrati na sigurno i za ovu zimu odabrati klasičare poput toplih Timberlandica, Hunterica i Uggsica. Ukoliko se netko želi odlučiti za jeftiniju varijantu, široka ponuda niskih gležnjača u toplim jesenskim bojama ili sa upečatljivim zakovicama za dopunu bajkerskog luka, kao i ponuda visokih čizama iznad koljena dostupna je u trgovinama diljem grada. 

Šešir glavu čuva
Modni dodaci ove zime mogu se svesti na dvije riječi – šeširi i šalovi. Veliki šeširi maslinastih ili tamnijih boja, ukomponirani sa dobrim kaputom i velikim toplim šalom neizostavna su kombinacija u ormaru svake prave trendseterice. Spomenute je dodatke moguće kombinirati i sa toplim zimskim jaknama koje se ove godine „furaju“ u vojničkom stilu, u raznovrsnim nijansama maslinasto zelene boje, sa toplim krznom i eventualnim zlatnim dodacima. 

Da zaključimo, kožni i bajkerski look u bilo kojoj varijanti, mamine veste iz osamdesetih koje do sada niste nosili zbog prevelike veličine, (malo manje) poderane traperice, tople čizme i šeširi i spremni ste za modni sud. Iako je jesen godišnje doba uglavnom sivila i tamnih boja, nije nužno da i vaše modne kombinacije budu takve stoga preporučamo da barem svojim upečatljivim modnim detaljima, kako bi Balašević rekao, svijetu dodate malo boje.

Komentari