Kino Galerija: Dokumentarni petak i film Jima Jarmuscha

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.01.2014. 09:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

I ovog vikenda Kino Galerija priprema zanimljiv program.

U Dokumentarnom petku danas od 19 sati igra dokumentarac "Fuck the Forest". Zasnovan na ideji da seks može spasiti svijet, berlinski Fuck For Forest, jedna je od najneobičnijih eko organizacija na svijetu. FFF sakuplja novac za ostvarenje svog cilja prodajom vlastitih porno filmova na internetu. Novac doniraju ekološkim organizacijama diljem svijeta ili pak kupuju amazonske šume kako bi ih spasili od sječe, a autohtono stanovništvo od raseljavanja.

Članove organizacije film prati u promotivnim aktivnostima i mobilizaciji novih članova i članica na europskim festivalima, njihove osobne odnose, ali i borbu s neodobravanjem obitelji. Od ulica Berlina do šuma Amazone, svi su ujedinjeni u jednoj zajedničkoj misiji - da spase planet.

U subotu, 18. siječnja, pak igra "Slomljeno cvijeće" Jima Jarmuscha. Treći film ciklusa posvećenog Jimu Jarmuschu, a u sklopu igranih subota, donosi film Slomljeno cvijeće. Vječni samac Don Johnston oporavlja se od još jednog ljubavnog prekida. Ubrzo primi rozo pisamce koje ga obavještava da je otac odraslog sina koji ga traži. To ga nagna da propita sve svoje bivše ljubavi i odgonetne gdje je pogriješio, a gdje postupio ispravno. Film je 2005. godine dobio Veliku nagradu žirija u Cannesu.

Jim Jarmusch je veliko redateljsko-scenarističko ime američkog nezavisnog filma. Rođen 1953. u Ohiju, SAD, veliki je uspjeh ostvario kultnim filmovima Mystery Train iz 1989., Night on Earth iz 1991. te Dead man iz 1995.

 

Komentari