od 2.6. do 14.8.

Predstave, koncerti, superluksuzni auti - evo što sve donosi Ljeto u Varaždinu

"Sve ono najbolje što se u gradu nudi stavili smo pod jedan naziv, a ove će godine Ljeto u Varaždinu biti najbolje, najbogatije i najraznovrsnije do sada. U organizaciji 20-ak institucija očekuje nas više od 150 programa", rečeno je, između ostalog, prilikom najave manifestacije...
Objavljeno: 03.06.2022. 12:58

Zadnja izmjena: 03.06.2022. 14:27

Ovogodišnje "Ljeto u Varaždinu" u periodu od 2. lipnja do 14. kolovoza posjetiteljima donosi preko 150 zabavnih, glazbenih i sportskih programa na više od 30 lokacija u gradu.

Program ovogodišnjeg Ljeta u Varaždinu predstavili su gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica Turističke zajednice Jelena Toth zajedno s predstavnicima suorganizatora i organizatora programa. Kao novost Ljeta u Varaždinu istaknuli su runMAMArun, odnosno sadržaji za mame s djecom do jedne godine, kao i veći naglasak na automobilističku industriju poput spektakla Fly Over u sklopu kojeg će Rimčeva Nevera biti izložena na Kapucinskom trgu. U sklopu događaja karavana superluksuznih automobila proći će kroz grad Varaždin, a na varaždinskom aerodromu će se održati utrka Rimac Nevere i – aviona.

- Sve ono najbolje što se u gradu nudi stavili smo pod jedan naziv, a ove će godine Ljeto u Varaždinu biti najbolje, najbogatije i najraznovrsnije do sada. U organizaciji 20-ak institucija očekuje nas više od 150 programa. Pozivamo sve mame s bebicama u kolicima ili nosiljkama na novost ovogidšnjeg Ljeta u Varažinu, runMAMArun na Trgu Vatroslava Jagića, gdje će se moći družiti, educirati i razmijeniti iskustva. Obogatili smo i subotnje programe kroz cijeli taj period te su programi besplatni za sve posjetitelje - rekla je Toth.

Kako je rečeno, Ljeto u Varaždinu je sinonim za događanja čiju brojnost i raznolikost nadmašuje samo Špancirfest, kojem "Ljeto" služi kao svojevrsna uvertira. 

- Imamo organizatore s više područja, kao i privatne poduzetnike u turizmu i kulturi koje smo objedinili uz pomoć Turističke zajednice koja je dobila 150 tisuća kuna od Grada Varaždina da našim sugrađanima i gostima iz inozemstva nudi Varaždin. Želimo biti city-break destinacija, a svaki vikend do Špancirfesta je ispunjen zanimljivim sadržajima. Osobno mi je najdraže što će Varaždinci imati prilike vidjeti ono što sam ja vidio u Ravensburgu, zajednički koncert naše Glazbene škole i one iz Ravensburga, to će biti spektakl s 170 izvođača na Korzu - dodao je Bosilj.

Cjelokupni program Ljeta u Varaždinu 2022. godine možere pogledati ovdje.

Komentari