IZLOŽBA U GLIPTOTECI

Ovaj put Lupino stao pred objektiv: Šprajc ga fotografirao i intervjuirao

Objavljeno: 29.07.2021. 12:53

Zadnja izmjena: 29.07.2021. 13:10

Foto: Screenshot (RTL Direkt)

Stephan Lupino nekad je stajao iza fotoobjektiva s kojim je bilježio brojna poznata lica i noćni život New Yorka, a u jučerašnjoj se emisiji pronašao s druge strane objektiva.

Svjetski poznati varaždinski umjetnik Lupino gostovao je u sinoćnoj RTL-ovoj emisiji RTL Direkt povodom izložbe svojih djela u zagrebačkoj Gliptoteci. U emisiji je govorio o svojim počecima fotografije te je otkrio kako je tajna izgleda njegovog tijela i snage u svemu čime se bavio kao dječak, poput hrvanja. Krajem 90-ih fotografiranje je zamijenio brušenjem i obrađivanjem materijala te počeo stvarati neku potpuno novu umjetnost - danas dobro poznati lupinizam za kojeg kaže da je 100 godina ispred vremena. Idoli su mu, kaže, Majka Tereza i Mahatma Gandhi. Na samom kraju emisije svoj je fotoaparat posudio Zoranu Šprajcu koji ga je fotografirao.

U emisiji je rekao kako mu izložba u zagrebačkoj HAZU Gliptoteci puno znači. - Poslije Klovićevih dvora prije tri godine, ovo mi je sad zbilja 'creme de la creme' i ne znam gdje sad više mogu izlagati u Hrvatskoj jer sam došao do samog vrha - izjavio je Lupino i dodao kako se zbog nemira ne može zaustaviti pa nakon dovršavanja jednog dijela odmah kreće na izradu novog.

Sinoćnju emisiju u kojoj je gostovao Lupino možete pogledati ovdje.

Komentari