Mišo Kovač: Ne zanima me ni politika, ni tko pjeva u Srbiji

Objavljeno: 27.12.2010. 22:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Pjevač demantira da je rekao da pjevači koji poput Tereze Kesovije idu pjevati u Srbiju nemaju duše i tvrdi da on sam nema duše da zapjeva u Beogradu

Pjevačica Tereza Kesovija, koja će poslije 20 godina izbivanja, ipak u siječnju zapjevati u Srbiji, u intervjuu u kojem je objasnila zašto se odlučila na taj potez, među ostalim, rekla je:

Pogrešno sam citiran

“Ne mogu se složiti s Mišom koji kaže da ‘ljudi koji idu pjevati u Srbiju nemaju dušu’. On tom izjavom nije povrijedio samo mene, ako me je uopće povrijedio, on je povrijedio sve ljude koji idu tamo. Pa koliki naši divni pjevači idu pjevati u Srbiju, nemoguće je reći da svi oni nemaju dušu. Mišo je velik čovjek, ali ta je izjava pretjerana i za njega.”

Na to je reagirao u njenoj izjavi prozvani Mišo Kovač, koji tvrdi da je pogrešno citiran i da je njegova izjava izvučena iz konteksta te objašnjava:

– Nazvala me novinarka Nove TV i tražila mišljenje u vezi s Terezinim odlaskom u Srbiju. A moja je izjava glasila – tko ide u Srbiju, neka ide, ali ja nemam duše da bih u Srbiji zapjevao. Pri tom nisam nikoga prozvao, samo sam rekao da sam takvo što od Tereze i očekivao jer ona stalno mijenja svoj stav. Od toga ne treba raditi frku. Ali Hrvati kao da imaju amneziju pa zaboravljaju da su civili u Beogradu bacali ruže na tenkove koji su srušili Vukovar. No dobro, mene politika više ne zanima i ne zanima me hoće li Ivo Josipović svirati klavir na Kalemegdanu i miriti se s Borisom Tadićem. Mogu se miriti političari, ali bitno je da se narod pomiri. A kao ni za političare, nije me briga ni tko od naših pjevača odlazi tamo pjevati.

Tako je Mišo razjasnio cijelu situaciju, a potom se posvetio puno važnijem – brizi o bolesnoj supruzi Lidiji Kovač, o čijem zdravstvenom stanju ovisi kako će proslaviti ulazak u novu 2011. godinu.

U novoj samo zdravlje

– Božić smo proveli kod kuće jer ja imam jaku upalu gornjih dišnih putova, zbog čega sam na antibioticima, i visoku temperaturu. A ako do Nove godine prizdravim, vjerojatno ćemo se negdje “zaletjeti” na proslavu, ali ne želim otkriti kamo – ostala je tajnovita Lidija i dodala da im je u novoj jedina želja zdravlje.


Komentari